Prarado MiG-31 ir tris Su-27. Rusų propaganda griebiasi už galvos. Kas nutiko Kryme  ()

Ukrainos ataka Belbeko bazėje. Rusai prarado vertingą techniką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ataka prieš Belbeko bazę Kryme, įvykdyta naudojant ATACMS raketas, pasirodė itin sėkminga. Patys rusai pripažįsta praradę ne tik tokius lėktuvus kaip MiG-31, bet ir priešlėktuvines sistemas S-300 bei S-400.

Naktį iš gegužės 14-osios į 15-ąją ukrainiečiai atakavo Belbeko oro bazę Kryme. Nors patikimų duomenų apie išpuolio mastą kol kas nėra, jis turėjo būti reikšmingas. Vietos gyventojų teigimu, buvo girdėti iki 20 sprogimų, o rusai – nors šiuo atveju reikėtų atsižvelgti į propagandinę žinutę – giriasi numušę net 10 raketų.

[Vokietija+Kuponai!] Bent 100€ pigiau nei Lietuvoje. Naujausi rinkos lyderio 3D spausdintuvai, žavintys apžvalgininkus - „nuostabūs! Išėmei iš dėžės ir naudojiesi“ (Video, „Creality Ender-3 V3 SE“, „Creality K1C“)
1850 3

Ypatingai geros kainos

Specialūs kuponai

Iš Vokietijos sandėlio

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Naujausi vieno garsiausių gamintojų 3D spausdintuvai

Nuostabūs apžvalgininkų vertinimai

Išsamiau

Tikrai ne visas jie numušė, nes – kaip nurodo kiti Rusijos šaltiniai – buvo sunaikinta labai vertinga technika.

Sąraše, be kita ko, yra: sunaikintas MiG-31, trys apgadinti Su-27, taip pat priešlėktuvinės sistemos, atsakingos už bazės saugumą S-300 ir S-400, pagalbinės transporto priemonės, taip pat ugnies valdymo radaras 92N6E, veikiantis su S-400.

Kaip pažymi „Defence24“, naujos turimos palydovinės nuotraukos rodo, kad prieš ataką bazėje neapsaugotose pozicijose buvo mažiausiai aštuoni lėktuvai.

Vietos gyventojų teigimu, praėjus kelioms minutėms po atakos pasigirdo tolesni sprogimai, kuriuos tikriausiai galima paaiškinti amunicijos sandėlių sunaikinimu.

 

Tai, be kita ko, patvirtina: palydovinė žvalgyba – NASA pateikti FIRMS (Fire Information for Resource Management System) sistemos duomenys parodė mažiausiai penkis gaisro židinius bazėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(109)
(2)
(107)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: