[ŽT] Netikėta žinia. „Nukrito iki nulio.“ Kas nutiko „didžiajam Rusijos puolimui“?  ()

„Tai pakankamai daug ką pasako.“


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-16 [ŽT] Netikėta žinia. „Nukrito iki nulio.“ Kas nutiko „didžiajam Rusijos puolimui“?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Charkivo srities šiaurėje, kur prieš kelias dienas rusų armija pralaužė fronto liniją, Rusijos laukia įdomus „didžiojo Charkivo puolimo“ etapas, teigia karo ekspertas Konstantinas Mašovecas. 

Jo duomenimis, į šiaurę nuo Charkivo esantys rusų priešakiniai daliniai buvo priversti sustoti ties Glubokoje – Lukjanci riba. Taip atsitiko, matyt, todėl, kad Ukrainos kariuomenė išstūmė priešą iš Zelionoje kaimo, todėl po to šia kryptimi susiaurėjo Rusijos armijos 18-osios motorizuotosios šaulių divizijos juosta.

[Vokietija] Tik nuo 298€ įspūdingi nešiojami PC! Intel Core i7, 32GB+1TB, 16 colių ir 165Hz, 2,5K ekranai, WIN11 ir kt. („Ninkear N16 Pro“, „Ninkear N15 Air“)
2068

Fantastiškai geros kainos

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Labai ribotas kiekis

Puikių savybių ir galimybių

Išsamiau

„Priešo priešakiniai daliniai buvo priversti sustoti ties Glubokoje – Lukjanci linija. Matyt, abi gyvenvietes užėmė priešas, tačiau tuo pačiu tolesnis jo veržimasis į priekį buvo sustabdytas“, ­– išreiškė nuomonę Mašovecas. Karo ekspertas taip pat konstatuoja faktą, kad Rusijos armijos 18-osios motorizuotosios šaulių divizijos ir 7-ojo atskirojo motorizuotojo šaulių pulko priešakinių dalinių kovinio efektyvumo lygis nukrito iki kritinio, ir dabar jiems labai sunku tęsti puolamuosius veiksmus. 

 

Pasak eksperto, taip atsitiko todėl, kad Ukrainos kariuomenė priešui padarė didelių nuostolių, taip pat dėl kitos priežasties: Rusijos armija neturėjo tokių didelių šios krypties rezervų, kad galėtų greitai juos atstatyti ir toliau intensyviai pulti. „Šiame „didžiojo Rusijos puolimo prie Charkivo“ ruože jos tempas sumažėjo beveik iki nulio, o tai pakankamai daug ką pasako“, – pažymėjo A. Mašovecas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(112)
(5)
(107)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: