Verčia sunerimti. Ukraina numuša vis mažiau rusų raketų  ()

Amerikiečių leidinys paskelbė nerimą keliančią statistiką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina kare dabar numuša daug mažiau Rusijos raketų nei anksčiau. Per pastaruosius šešis mėnesius oro pajėgos perėmė apie 46% taikinių. Anksčiau šis skaičius siekė 73%.

Apie tai rašo amerikiečių „The Wall Street Journal“ leidinys. Kodėl tai vyksta ir su kuo tai susiję, pakomentavo karo ekspertas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Petras Černikas.

Praėjusį mėnesį, anot leidinio, rodikliai sumažėjo iki 30 proc. O šešių mėnesių numuštų „šahedų“ skaičius sumažėjo vienu procentu ir sudarė 82%. Per pastaruosius šešis mėnesius Rusija į Ukrainą paleido 45% daugiau bepiločių orlaivių ir raketų nei per pastaruosius šešis mėnesius.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Klaviatūros, planšetės, unikalūs vaizdo projektoriai su TV priedėliais, graviravimo staklės, įrankiai ir kt.(Video)
1863 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-31/2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos ir Lenkijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „GELEIPU X5“ - Android vaizdo projektorius ir TV priedėlis viename

2) „N-ONE NPad Q“ - atnaujinta 6+128GB, Android 13 planšetė

3) „Drillpro“ - 18V 520Nm smūginis veržliasukis, be baterijų

4) „Drillpro“ - 21V suktukas, su baterijomis, įkrovikliu, antgaliais

5) „ATOMSTACK A24 Pro“ - 24W lazerinės graviravimo staklės su APP

6) „KOORUI MK104“ - 104 mygtukų klaviatūra su RGB šviesomis

Išsamiau

Ukrainos oro gynybos pajėgumų mažėjimą lėmė išaugusios Rusijos dronų ir raketų atakos, taip pat balistinių raketų atakos. Be to, kaip rašo WSJ, Kyjive baigiasi amunicija Vakarų tiekiamai „Patriot“, kuri anksčiau buvo geriausia gynybos sistema nuo tokių atakų.

„Kodėl mes numušame mažiau raketų, nors karo pradžioje neturėjome MIM-104 „Patriot“, neturėjome SAMP/T, neturėjome MIM-23 „Hawk“, neturėjome „Crotale“, „Mistral“, IRIS-T, kaip tai įmanoma? Mes neturėjome šių įrenginių ir numušėme daugiau, o dabar turime ir numušame mažiau?“ – klausia Piotras Černikas.

 

Anot jo, rusai šiandien nepaleidžia daugiau raketų nei anksčiau. Raketų teroras prasidėjo 2022 metų spalį.

„Didžiausias raketų naudojimo rodiklis buvo 2022 m., 236 raketos per mėnesį. Aš net nesuprantu, kaip tokie rimti leidiniai gali rašyti, kad pastarąjį pusmetį per mėnesį yra per 70 raketų sausį – 110, balandį – 40. Taip pat nebuvo vienkartinio 122 raketų, kaip 2022 m. gruodžio mėn. panaudojimo“, – pasakojo P. Černikas.

Pasak jo, numušimų skaičius niekada nenukrito žemiau 60 proc. Be to, buvo atvejų, kai buvo numušta 100% taikinių.

 

„Labai liūdna, kad trečiaisiais karo metais mes pasitikime kažkokiais nesuprantamais šaltiniais, o nepasitikime savo generaliniu štabu, kuris po kiekvienos salvės viską aiškiai paviešina – kas ir kaip nutiko. Matome lenteles, išsiimame skaičiuotuvą, padauginame ir turime tikrą vaizdą. Pagal „šahedus“ – vienas prieš vieną. Rusai paleido, paleidžia ir paleis raketas. Nesuprantu, iš kur tokia informacija. Aš jos nevertinu kitaip, kaip priešo IPSO (specialioji informacinė-psichologinė operacija)“, – sako karo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(2)
(16)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()