„Pastatys Ukrainą ant kojų.“ JAV skelbia apie slaptą planą  (4)

JAV turi planą Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Amerikos Valstijos turi planą, kaip užtikrinti, kad Ukrainą „tvirtai pastatytų ant kojų“ kariniu, ekonominiu ir demokratiniu aspektais. Tai pranešė „RBC-Ukraina“, remdamasi JAV valstybės sekretoriaus Antony Blinkeno pareiškimu, pasakytu per kalbą Kyjivo politechnikos institute.

Pirmasis punktas

Pasak A. Blinkeno, Ukrainai būtina suteikti viską, kas būtina sėkmei mūšio lauke.

Antrasis punktas

Valstybės sekretorius sakė, kad svarbu remti Ukrainos ekonomiką, kuri turi „ne tik išgyventi, bet ir klestėti“. G7 šalys skatina įvairius pertvarkos projektus įvairiuose Ukrainos ekonomikos sektoriuose. Jis pabrėžė, kad tai reikia daryti ne po karo, o dabar.

Trečias punktas

A. Blinkenas kalbėjo apie tai, kaip svarbu remti demokratiją Ukrainoje, nes būtina ne tik vykdyti reformas, bet ir užtikrinti jų įgyvendinimą bei poveikį žmonių gyvenimui.

 

Valstybės sekretorius taip pat išvardijo pagrindinius aspektus, kuriuos Ukraina turėtų stiprinti kovoje su korupcija: nepriklausomas teisingumas, laisva spauda ir laisvi rinkimai, pilietinė visuomenė, nepriklausomi kovos su korupcija aktyvistai, prokurorai ir teisėjai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(212)
(10)
(202)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (4)

Susijusios žymos: