Jau tyčiojasi patys rusai. Pasirodė naujausias Rusijos „amžinasis projektas“ – „Voevoda“ (Video)  ()

Rusų internautai ironiškai pažymėjo, kad „Voevoda“ buvo pastatytas iš oligarcho jachtos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotas naujausias Rusijos gelbėjimo laivas „Voevoda“ (Воевода) (liet. Vaivada). Skelbiama, kad laivas pradėjo bandymus jūroje.

Laivas sukurtas pagal „projektą 23700“.

Sprendžiant iš informacijos, laivas yra dar vienas „amžinasis projektas“, nes jis pradėtas statyti dar 2017 m., o pagal sutarties sąlygas užsakovui laivas turėjo būti perduotas 2019 m. lapkritį, tačiau šis terminas buvo ne kartą atidėtas.

Baigus „Voevoda“ bandymus, jį turėtų gauti užsakovas – Rusijos pramonės ir prekybos ministerija. Tačiau kol kas neaišku, ar jis dalyvaus karinėse operacijose.

Laivas buvo pastatytas Karaliaučiuje ir yra skirtas gelbėjimo operacijoms, taip pat nedidelių paieškos ir gelbėjimo laivų transportavimui ir pristatymui.

 

„Voevoda“ gali gabenti keturias valtis ir du sraigtasparnius. Laivo vandentalpa – 7500 tonų, jo ilgis – 111 m, plotis – 24 m. Laivo greitis – 22 mazgai.

Skelbiama, kad „Voevoda“ yra „aukštesnio komforto“ laivas, nes laive yra aštuonios gyvenamosios patalpos su miegamuoju, vonios kambarys ir biuras, taip pat konferencijų salė, keleivių kajutė su bufetu. Todėl kai kurie Rusijos internautai ironiškai pažymėjo, kad laivas buvo „pastatytas iš oligarcho jachtos“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(12)
(-5)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()