„Kremlius išspirtas. Situacija kardinaliai keičiasi.“ Kinijos nebedomina Rusija  ()

Žurnalistų teigimu, karo Ukrainoje fone Indija taip pat riboja bendradarbiavimą su Rusijos Federacija. Naujų sutarčių nenumatoma.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinija, kuri laikoma antra pagal dydį Rusijos ginklų pirkėja, praranda susidomėjimą šiuolaikine Rusijos karo pramonės produkcija. Apie tai rašo „Financial Times“.

Straipsnio autoriai remiasi šaltiniais, artimais Rusijos Federacijos gynybos ministerijai.

Pranešama, kad priežastis yra ta, kad Kinija turi savo pasiekimų karinių technologijų srityje. Pekinas kol kas dar domisi kai kuriomis Rusijos aviacijos sistemomis, kurios yra naujausios kartos naikintuvuose.

[EU+Kuponai] Specialus išpardavimas! Storų ratų el. dviračiai, net 2000W el. paspirtukai, robotai siurbliai, 4K vaizdo projektoriai ir kt. (Video)
3986

Specialus išpardavimas!

Nuolaidų kuponai

Galioja iki 2024-05-31

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „Narwal Freo X Plus“ - 7800Pa, plovimas, unikalus šepetys, atliekų suspaudimas, APP

2) „Touroll S1“ - storų ratų el. dviratis

3) „KuKirin G2 Master“ - naujausias off road el. paspirtukas su 2*1000W galia

4) „JMGO N1 Ultra 4K“ - aukščiausios klasės lazerinis DLP vaizdo projektorius tiems, kurie ieško maksimumo

Išsamiau

Žurnalistų šaltinių teigimu, aviacijos sektoriuje vykdomos paskutinės sutartys: po kelerių metų Kinija nebesidomės Rusijos aviacijos raida. Jei lygintume esamą situaciją su ankstesniais metais, tai dabar viskas yra atvirkščiai. Dabar Rusijos armija labiau domisi naujausiomis Kinijos technologijomis.

Stokholmo tarptautinio taikos tyrimų instituto (SIPRI) duomenimis, Kinija pernai sudarė 21 % Rusijos ginklų eksporto. Kinija buvo antra Rusijos ginklų rinka po Indijos. Tačiau Indija taip pat, kur Rusijos ginklų eksportas sudaro 34 %, nutraukia bendradarbiavimą su Kremliumi ir naujų sutarčių nenumatoma.

 

Per plataus masto invaziją į Ukrainą ginklų eksportas iš Rusijos Federacijos sumažėjo 53 %. Remiantis 2023 metų rezultatais, Rusija pirmą kartą per stebėjimo laikotarpį atsidūrė trečioje didžiausių ginklų eksportuotojų sąrašo vietoje – ją aplenkė Prancūzija, pranešė SPIRI.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(2)
(36)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()