„Tai bus fantastiška sėkmė. Rusai tikrai nešaudys.“ Skelbiama apie karo pabaigą  (2)

Černikas išsakė Ukrainai priimtiną taikos formulę „tam tikram istoriniam laikotarpiui“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-19 „Tai bus fantastiška sėkmė. Rusai tikrai nešaudys.“ Skelbiama apie karo pabaigą  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltieji rūmai siūlo, kad Ukraina ir Rusija galėtų derėtis jau po kelių mėnesių ir įšaldyti karą pagal Korėjos scenarijų, rašo „The New York Times“.

Su šiuo požiūriu iš dalies sutiko Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Petras Černikas, kuris interviu „YouTube“ kanalui „News Factory“ paaiškino Korėjos ir Rusijos–Ukrainos karų skirtumą.

Korėja buvo tik mūšio laukas, kuriame kovojo SSRS ir Kinijos vadovaujama komunistinė sistema bei JAV vadovaujama demokratinė sistema. Viena tauta buvo padalinta į dvi valstybes, nors jos vis dar oficialiai kariauja, kaip Japonija su Rusijos Federacija.

Ukrainos situacija visiškai kitokia, pabrėžė Černikas. Ukraina yra egzistenciniame kare, nes kovoja su amžinu priešu. Tačiau anksčiau ar vėliau viskas pasieks derybų tašką, tai neišvengiama, mano analitikas. Nėra karų, kurie nesibaigtų kokiu nors dokumentu, bet vis tiek sunku pasakyti, kokia tiksliai bus taikos formulė.

„Tačiau jei mums pavyks pasiekti Šiaurės Azovo sritį, nutraukti sausumos koridorių į Krymą, įsitvirtinti kur nors Lymano srityje ir kiek įmanoma pastumti demarkacijos liniją, tai bus fantastiška sėkmė“, – sakė Černikas. – O jeigu bus sukurta formulė, kaip į Ukrainą įvežti didelį tarptautinį kontingentą, ypač dalyvaujant kinams (nes rusai į juos tikrai nešaudys), tai kokiam nors istoriniam laikotarpiui (kol bus priimtas sprendimas sugriauti Rusijos Federaciją, o tai anksčiau ar vėliau nutiks), tai yra priimtina formulė.“

 

Pasak karo eksperto, jie pradėjo ieškoti taikos formulės. O tai, kad šie dalykai pradedami sakyti, yra ne kas kita, kaip dialogo su Rusijos Federacija preliudija.

„Mes esame pasmerkti gyventi kartu su jais (rusais – red.)“, – reziumavo Černikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(109)
(-57)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)

Susijusios žymos: