„Jų šimtai.“ Galinga jėga iš JAV. Į frontą atrieda Vietnamo karo legenda  ()

Ukrainos kariuomenė šarvuočius gaus esant kritiniam momentui fronte.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos pajėgos gaus šimtus naujų šarvuočių M113 ir pėstininkų kovos mašinų M2 „Bradley“. Tai praneša „Forbes“.

Naujausiame JAV karinės pagalbos pakete yra amunicija, prieštankiniai ginklai ir priešlėktuvinės raketos. Tačiau „Forbes“ nurodo, kad jame taip pat yra daugiau nei 100 „Bradley“ ir daugiau nei 100 M113.

Kovos mašinos į Ukrainą atkeliaus tuo metu, kai Ukrainos pajėgos desperatiškai ginasi nuo Rusijos puolimo. Ukrainos pajėgos aktyviai naudojo pėstininkų kovos mašiną „Bradley“, ypač praėjusiais metais.

M113 šarvuotas transporteris yra senesnė mašina, kuri žinoma dėl savo patikimumo ir pritaikomumo. Šarvuoti transporteriai buvo naudojami net Vietnamo karo metu. Mašina lengva ir manevringa, bet ne tokia galinga kaip „Bradley“.

 

Straipsnyje teigiama, kad M113 ir „Bradley“ leis pakeisti gynybos strategiją į tokią, kuri labiau atitiktų amerikiečių taktiką. Ukraina išlaikys gynybą tol, kol bus sudarytos palankios sąlygos kontratakai. Dabartinė padėtis mūšio lauke išlieka sunki.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(2)
(44)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()