[ŽT] Vienintelis planuojantis karo strategiją. Jį pašalinus Rusijai šakės  ()

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas po eilinio perrinkimo įvykdė keletą personalo pokyčių. Jis netgi pakeitė gynybos ministrą Sergejų Šoigu. Tačiau kai kurių žmonių Putinas negali klibinti.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-18 [ŽT] Vienintelis planuojantis karo strategiją. Jį pašalinus Rusijai šakės  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos generalinio štabo viršininkas Valerijus Gerasimovas savo postą išlaikė, nes jis vienintelis Rusijoje planuoja karo strategiją, mano Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Mychailo Podoliakas.

Anot jo, Šoigu niekada nebuvo svarbus asmuo Rusijoje ir buvo aišku, kad jis greitai bus pašalintas. Putino sprendimas smogė Nikolajui Patruševui, kurio poziciją (jis buvo Rusijos Saugumo Tarybos sekretorius) perėmė Šoigu.

Podoliakas teigia, kad būtent Gerasimovas yra hibridinio karo koncepcijos, kurią Rusija naudoja, autorius. Jis yra labai autoritetingas karinėje aplinkoje. Jei Putinas jį atleistų, jis prarastų kariuomenės elito pagarbą.

 

Šoigu pagal kompetenciją yra niekas. Gerasimovas yra visai kitokia istorija. Gerasimovas yra praktiškai vienintelis žmogus, kuris planuoja karą ir supranta jo strategiją. Man atrodo, kad pagal supratimo, kas yra karas, lygį į jį panašių žmonių nėra“, – sakė Podoliakas.

(14)
(4)
(10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: