„Sužlugdė visus rusų bandymus.“ Nelauktas ukrainiečių ėjimas. Visiškas krachas Charkive  ()

Ukrainos gynybos pajėgos žlugdo rusų puolimą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-18 „Sužlugdė visus rusų bandymus.“ Nelauktas ukrainiečių ėjimas. Visiškas krachas Charkive  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos pajėgos sužlugdė visus rusų bandymus įsitvirtinti Vovčanske, Charkivo srityje, ir toliau vykdo kovines užduotis bei kontroliuoja Rusijos pajėgų ugnį šiauriniuose miesto pastatuose, pranešė Ukrainos generalinis štabas.

Nepaisant agresyvių Rusijos karių bandymų įtvirtinti pozicijas mieste, Ukrainos daliniai išlaikė aktyvius kovinius vaidmenis ir griežtai kontroliavo priešiškų pajėgų ugnį, pranešė Generalinis štabas savo penktadienio rytiniame atnaujintame pranešime.

Naktį į 2024 m. gegužės 10 d. Rusijos pajėgos pradėjo naują puolimą į Charkivo sritį iš šiaurės per sieną, o Vovčansko miestas buvo vienas iš pagrindinių taikinių. JAV analitinis centras ISW pažymi, kad dabar šis puolimas nuo to laiko sulėtėjo ir pažanga sustojo ne toliau kaip 8 km nuo sienos, o Vakarų apribojimai smūgiams Rusijos teritorijoje apsunkina Ukrainos gynybą šiose pažeidžiamose teritorijose.

 

Nuo šios dienos pradžios Ukrainos daliniai Vovčanske toliau vykdė kovines užduotis miesto ribose šiaurinėje miesto dalyje ir kontroliavo rusų ugnį. Padėtis kontroliuojama, daro išvadą kariškiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(85)
(3)
(82)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: