„33 dronai ir 35 sprogimai.“ Tokios nakties rusai dar nematė. Prasidėjo monstriškas puolimas (Foto, Video)  ()

Ukraina ir toliau atakuoja Rusijos objektus toli už fronto linijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naktį į gegužės 17 d., kaip skelbiama socialinėje žiniasklaidoje ir vietos Rusijos pareigūnų pranešimuose, per didelę dronų ataką buvo atakuoti du Rusijos uostamiesčiai Krasnodaro krašte – Tuapsė ir Novorosijskas rytinėje Juodosios jūros pakrantėje. Per ataką dar kartą buvo smogta Tuapsės naftos perdirbimo gamyklai ir apgadintos mažiausiai dvi naftos saugyklos Novorosijsko uoste, esančios per šimtus kilometrų nuo fronto linijos, praneša „Euromaidan Press“.

Rusijos gynybos ministerija teigė, kad jos oro gynyba esą „sunaikino ir perėmė“ 102 bepiločius orlaivius, iš kurių 51 bepilotis orlaivis buvo okupuotame Kryme, 44 – Krasnodaro krašte, o šeši bepiločiai laivai – Juodojoje jūroje. Rusijos „Telegram“ kanalo „Astra“ duomenimis, Novorosijsko gyventojai pranešė apie 33 dronus ir daugiau kaip 35 sprogimus.

 

 

Ukraina vykdo nuolatinę bepiločių orlaivių smūgių kampaniją, nukreiptą prieš kuro ir energetikos objektus Rusijoje, įskaitant elektros pastotes ir naftos perdirbimo gamyklas, naudodama vietines bepilotes sistemas. Ši kampanija, ypač aktyvi nuo šių metų pradžios, paveikė daugelį regionų. Atsakomybę už kai kuriuos iš šių incidentų neoficialiai prisiėmė Ukrainos saugumo tarnyba ir karinė žvalgyba. Tikėtina, kad šiais smūgiais siekiama susilpninti Rusijos karinę logistiką ir naftos produktų eksportą, kad būtų pakenkta pelnui, kuriuo finansuojami kariniai veiksmai Ukrainoje.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(0)
(41)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: