„Jeigu jis nebūtų komandiruotėje.“ Per plauką nuo sensacijos. Netikėti įvykiai  ()

Ekspertas aptarė dronų ataką Rusijos Federacijos pietuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bepiločių dronų skrydžio trajektorija per masinę ataką prieš taikinius Rusijos Krasnodaro krašte buvo netoli Rusijos diktatoriaus rezidencijos Juodosios jūros pakrantėje netoli Gelendžiko.

Karo analitikas, Ukrainos saugumo tarnybos darbuotojas (2004–2015 m.) Ivanas Stupakas tai sakė kanalui FREEDOM.

Jis pažymėjo, kad išpuolis iš tiesų buvo didžiulis. Vietos gyventojų paskelbta vaizdo medžiaga rodo, kad, pavyzdžiui, dronai priartėjo prie Novorosijsko su 10 sekundžių intervalu. Jie skrido labai greitai ir labai žemai. Ir rusai juos bandė sunaikinti šaulių ginklais.

„Greičiausiai bent pusei pavyko. O Novorosijsko uoste – konkrečios žalos dar nematėme, bet ten yra sprogimų, nežinome, kur tiksliai dronai nusileido, nemeluosime. Pažvelkime į Tuapsę. Tuapsėje yra vienintelė naftos perdirbimo gamykla prie Juodosios jūros Rusijos Federacijoje, kuri yra viena iš 12 didžiausių Rusijos Federacijos naftos perdirbimo gamyklų. Ji tiekė degalus Kinijai, Singapūrui, Malaizijai ir daugeliui kitų šalių. Dabar, kaip matome, ji neveikia. Ji buvo apgadinta 2024 metų sausį. Gegužės pradžioje atrodė, kad vėl ją paleido, tačiau dabar vėl ten nuskrido dronai“, – komentuoja Stupakas.

[Vokietija!] Fantastiškos kainos belaidis aukšto slėgio plovimo įrenginys - nuostabus daiktas automobiliui ir namams. Ribotas kiekis
3960 7

Puiki kaina!

Iš Vokietijos sandėlio

Ribotas kiekis

Išsamiau

Tačiau kur kas įdomesniu jis įvardija kitą objektą, šalia kurio skraidė dronai.

„Šiame ruože nuo Novorosijsko iki Tuapsės yra labai įdomus objektas. Gelendžiko apylinkėse, 18 kilometrų nuo paties Gelendžiko, tiksliai per vidurį yra diktatoriaus „Putino rūmai“, apie kuriuos, mano nuomone, Rusijos tyrėjai sukūrė filmą. Įsivaizduokite, kad šie dronai skrido visai šalia šių „Putino rūmų“ – vietovėje, kuri teoriškai yra apsaugota visomis įmanomomis ir neįsivaizduojamomis oro gynybos priemonėmis. Ir aš manau, kad jeigu šie „rūmai“ būtų baigti, juose gyventų diktatorius, ir jeigu jis nebūtų komandiruotėje, tai tikriausiai tie bepiločiai dronai būtų skridę ten, o Putinui būtų tekę vadovautis dviejų sienų taisykle“, – sakė Stupakas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(88)
(1)
(87)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: