Tai turėjo būti nesunaikinami rusų monstrai. Ukrainiečiai rado didžiulę spragą (Video)  ()

Pastarosiomis savaitėmis fronte pradėjo pasirodyti Rusijos tankai-vėžliai. Ilgą laiką jų buvo neįmanoma sunaikinti – iki šiol, nes ukrainiečiams pagaliau pavyko rasti būdą, kaip nugalėti šiuos sunkius priešininkus.


Tanko-vežlio sunaikinimas
Tanko-vežlio sunaikinimas
© front_ukrainian | https://x.com/front_ukrainian/status/1790741527490162895?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1790741527490162895%7Ctwgr%5E258e15862ddb3ff2ca87ba7d159903d455a82a50%7C

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujo tipo rusiškos mašinos Ukrainoje pasirodė palyginti neseniai, 2024 metų balandį. Naujas išradimas iš karto buvo pramintas tankais-vėžliais ir greitai tapo pokštų ir pašaipų objektu.

Bet šis Rusijos sumanymas nebuvo „beprotiška idėja“, teigia Robas Lee iš JAV užsienio politikos tyrimų instituto. Ekspertas atkreipė dėmesį, kad nors žmonės šaiposi iš šios konstrukcijos, ji nėra beprasmė. Tai rodo, kad rusai prisitaiko prie specifinių mūšio lauko sąlygų.

Kelias savaites ukrainiečiai neskelbė įrodymų, patvirtinančių nė vieno iš naujų tankų-vėžlių sunaikinimą. Ši, atrodytų, beprotiška modifikacija buvo veiksminga.

[Pasaulinė premjera!] Iš EU su kuponais naujausi „Xiaomi“ ekosistemos vaizdo projektoriai. Stebėtina, ką jie sugeba (Video)
1999 4

Pasaulinės premjeros pasiūlymai

Specialūs kuponai

Galioja tik iki 2024-05-30!

Iš EU - saugus ir greitas pristatymas

2 metų garantijos

1) „Wanbo DaVinci 1 Pro“ - LCD projektorius, 1080P, 600 ANSI, Android 11, Netflix ir Widevine DRM L1 sertifikatai

2) „Wanbo Mozart 1 Pro“ - LCD projektorius, 1080P, 900 ANSI, Android 11, Netflix ir Widevine DRM L1 sertifikatai

3) „Wanbo TT“ - puikios kainos 1080P vaizdo projektorius

4) „SkyEcho FreeONE Pro“ - portabilus vaizdo projektorius

Išsamiau

Tačiau viskas pasikeitė. Tankai-vėžliai jau sėkmingai naikinami.

„Forbes“, atkreipusi dėmesį į pirmąjį tankų-vėžlių sunaikinimą, pabrėžia, kad anksčiau šie tankai galėjo „nebaudžiamai judėti Ukrainos pozicijų link“.

 

Kol ukrainiečiai kovodami su tankais-vėžliais naudojo tik bepiločius orlaivius, šie Rusijos tankai išliko nesunaikinami ir „kėlė rimtą grėsmę Ukrainos pajėgoms“, rašo „Forbes“.

Kai į frontą vėl pradėjo keliauti JAV suteikta amunicija, Rusijos tankų-vėžlių padėtis tapo daug blogesnė. Dabar ukrainiečiai dažniau šaudo raketomis ir kitais sviediniais. Tai paaiškina, kodėl staiga pradėta naikinti ši anksčiau nesunaikinama grėsmė.

 

Maži dronai iki šiol pasirodė esąs neveiksmingas įrankis prasiskverbti per storą papildomų šarvų sluoksnį, sumontuotą ant tankų-vėžlių. Tačiau mažesnės raketos ir sviediniai susidoroja su šia užduotimi, nes gali prasiskverbti pro šarvus ir sukelti gaisrą tanko viduje.

Be to, ant tanko suvirintos plokštės tampa spąstais Rusijos tankistams, nes faktiškai nebeįmanoma ekavuotis iš pamuštos ir degančios technikos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(187)
(1)
(186)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()