1,5 – 2 mėn. Nesustoti. Skelbiamas tikrasis planas dėl Charkivo  ()

Jie išsikėlė sau plačius tikslus – tai suteikia jiems erdvės manevruoti.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-19 1,5 – 2 mėn. Nesustoti. Skelbiamas tikrasis planas dėl Charkivo  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai iš anksto sugalvojo pasiteisinimų: koks yra tikrasis Putino planas dėl Charkivo?

Vladimiras Putinas sakė, kad Rusija neva neplanuoja užimti Charkivo. Tačiau Kremliaus ketinimai jau seniai aiškūs – apjuosti miestą arba jį pusiau apsupti. Kitas dalykas, kad tokioms užduotims įgyvendinti neužtenka jėgų.

Tokia nuomone „24 kanale“ pasidalijo karo ekspertas, Karinių teisės tyrimų centro vadovas Oleksandras Musijenko, pažymėdamas, kad rusai eis tiek, kiek leis jų jėgos. Jei Ukrainos kariai nebūtų sustabdę priešo pasienyje, okupantai būtų garantuotai užėmę Charkivą.

Nuo pat pradžių Rusija sugalvojo itin patogų pasiteisinimą – „sanitarinę zoną“. Priešas elgėsi taip:

  • jeigu jiems pavyktų užimti Vovčanską, persikelti už miesto, žengti 2-3 kilometrus į pietus, užtikrinti judėjimą į Baltajį Kolodecą ir į Ukrainos grupės užnugarį Kupjanske, tada jie remtųsi savo sėkme ir žengtų į priekį bei atsiųstų papildomus pastiprinimus;
  • jei nepavyktų pasiekti nė vieno iš užsibrėžtų tikslų, tada būtų kalbama apie versiją „viso to reikia buferinei ar sanitarinei zonai“.

„Pasauliniu mastu ši operacija sumanyta siekiant daryti spaudimą Ukrainai, kad ši priverstų ją sėsti prie derybų stalo“, – pabrėžė Musijenko.

Ar rusai spaus toliau?

 

Okupantai Charkivo srityje atliko patikrinimą, kaip pėstininkai gali judėti pirmyn. Jie pamatė, kad patyrė rimtą pralaimėjimą ir nuostolius. Todėl jie pagalvos apie kitus metodus ir kaip elgtis toliau.

Pasak karo eksperto, rusai gali perkelti dar apie 50 000 karių, suformuoti grupę ir bandyti spausti toliau. Jie gali perdislokuoti karius iš Pietų ir kitų regionų.

Priešas siekia žengti kuo giliau. Išplėsti fronto liniją kiek įmanoma. Toliau reikia veikti, atsižvelgiant į situaciją.

Rusai turi gana lankstų planavimą ir nėra susieti tik su vienu tikslu. Jie išsikėlė sau plačius tikslus – tai suteikia jiems erdvės manevruoti.

Kaip greitai galima suformuoti naują kariuomenę?

 

Musijenko pažymėjo, kad okupantai gana greitai suformavo ankstesnius 50 000 karių. Kursko puolamoji grupė buvo suformuota balandžio 30 d. Rusai kiek paspartino savo veiksmus, į mūšį stojo jau apmokyti fronto būriai.

„Priešas ruošia dideles pajėgas, kurios eis ir puls paskui šias grupes. Akivaizdu, kad jie buvo šiaurės rytinėje Luhansko srities dalyje ir iš dalies Rusijoje. Dabar jie tikriausiai papildys esamas karių grupes prie Charkivo. Tikimasi, kad artimiausius 1,5 – 2 mėnesius bus gana aktyvi fazė“, – pareiškė Musijenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(9)
(-2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: