Blokuojamas Kyjivo greitkelis. Neįtikėtini įvykiai (Foto, Video)  ()

100 sunkvežimių užblokavo greitkelį Kyjivas–Odesa.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neįtikėtini įvykiai. Ukrainoje prasidėjo sunkvežimių vairuotojų protestas dėl gegužės 18 dieną įsigaliojusio naujo mobilizacijos įstatymo, pagal kurį jie esą negalės vykti į užsienį. Šeštadienį apie 100 sunkvežimių blokavo greitkelį Kyjivas–Odesa.

Atitinkama filmuota medžiaga aktyviai platinama internete.

Vaizdo įrašo komentaruose teigiama, kad tarptautinio transporto vairuotojai išreiškia nesutikimą su naujuoju mobilizacijos įstatymu.

„Prie protesto prisijungė daug vaikinų: Kyjivas, Ivano Frankivskas, Vinycia, Čerkasai, Černihivas, ko gero, nėra teritorijos, iš kurios čia nebūtų atvykę sunkvežimiai“, – sako vienas iš vaizdo įrašų autorių.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! SUP irklentės, žaidimų kėdės su masažo funkcija, 3D spausdintuvai, lituoklio antgaliai, masažuokliai ir uodų gaudyklės (Video)
3164 6

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-31/2024-06-15

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „FunWater SUPFW08C“ - pripučia SUP irklentė

2) „Douxlife GC-RC03“ - žaidimų kėdė su masažo funkcija

3) „Artillery SW X4 Pro“ - 3D spausdintuvas

4) „Drillpro“ - 10 vnt. T12 tipo lituoklio antgalių rinkinys

5) „KONKA A1-8D“ daugiafunkcis giluminių raumenų masažuoklis

6) „AGSIVO BG-009“ - uodų lempa-gaudyklė

Išsamiau

Nacionalinės policijos sekretorė spaudai Jelena Berežnaja patvirtino, kad apie 100 sunkvežimių stovėjo abiejose greitkelio Kyjivas–Odesa pusėse Kirovohrado srityje, protestuodami, kad dėl pasikeitusios mobilizacijos jie esą negalės vykti į užsienį, praneša „RBC-Ukraine“.

 

Nacionalinė policija patikslino, kad protestas vyko taikiai ir jokių pažeidimų neužfiksuota. Dabar greitkelyje liko apie 15 proteste dalyvaujančių sunkvežimių. Policija budi protesto vietoje ir liks per naktį.

„Suspilne Odesa“ praneša, kad užblokuotas greitkelis į Kyjivą ir Odesos regione prie Savrano kaimo.

Pažymėtina, kad gegužės 18 dieną pasieniečiai pradėjo tikrinti piliečių, kertančių kontrolės punktus, karinės registracijos dokumentus. Kalbame asmenis, netinkamus karo tarnybai, išbrauktus iš karinės registracijos ir kitų kategorijų piliečius, turinčius teisę keliauti į užsienį. Jeigu dokumentuose nėra reikalingų pažymų, patvirtinančių karinės tarnybos atidėjimą, piliečiams siūloma kreiptis į Teritorinį personalo ir socialinės paramos centrą (TCC)* dėl duomenų patikslinimo, pranešė Užkarpatės TCC, rašo ZN.


 

* Teritorinis personalo ir socialinės paramos centras (TCC) yra Ukrainos karinės administracijos įstaiga, tvarkanti karinę apskaitą ir telkianti gyventojus. Nuo 2022 m. TCC visiškai pakeitė buvusią karinių komisariatų sistemą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(14)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()