„Rusams taip ir nepavyko.“ Ukraina švenčia pergalę  ()

Rusams nepavyko pralaužti pagrindinių Ukrainos gynybos linijų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-23 „Rusams taip ir nepavyko.“ Ukraina švenčia pergalę  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prezidentas Volodymyras Zelenskis gegužės 17 d., susitikęs su žurnalistais sakė, kad Ukrainos gynybos pajėgos stabilizavo padėtį Charkivo kryptimi.

Jo teigimu, tolimiausias Rusijos pažangos taškas yra 10 kilometrų, tačiau kai kuriose vietose jie nė kiek nepajudėjo.

Gegužės 16 d. ISW pranešė, kad Rusijos pajėgos sulėtino savo puolimo operacijų tempą šiaurinėje Charkivo srityje, žengdamos į priekį ne daugiau kaip 8 km nuo sienos.

V. Zelenskis sakė, kad Rusijos kariai nepasiekė „konkrečios gynybos linijos“, o teiginiai, rodantys kitaip, yra „kliedesiai“.

[Vokietija] Nerealus pasiūlymas! Tik 130€ už portabilų Android projektorių: iki 4K, WiFi6, BT5.2 ir kt. („SkyEcho FreeONE Pro“)
3335

Fantastiškai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Išsamiau

Pranešama, kad Rusijos pajėgos pasiekė tik pirmąją liniją, kurią pastatė „nuolat apšaudomi Ukrainos kariai“.

„Pirmą ir antrą linijas stato kariškiai, o trečią – vietos valdžia. Ji yra stipriausia – todėl, kad yra toliau nuo ginklų, sviedinių ir apšaudymo“, – aiškino jis.

Prezidentas pridūrė, kad pagrindinis rusų taikinys yra Vovčansko miestas.

Ukrainos generalinio štabo spaudos tarnyba gegužės 15 d. pranešė, kad Ukrainos pajėgos iš dalies išstūmė Rusijos karius iš Vovčansko Charkivo srityje.

 

Anot pranešimo, Rusijos kariai bandė pulti Lypcų kryptimi.

Rusijos aviacija surengė du smūgius Lypcų ir Mala Danylivka gyvenviečių rajonuose. „Ukrainos pajėgos atmušė puolamuosius Rusijos okupacinių pajėgų veiksmus Vovčansko srityje, iš dalies išstūmė Rusijos pajėgas iš gyvenvietės“, – sakoma pranešime.

Gegužės 14 dieną Vidaus reikalų ministerija pareiškė, kad dėl nuolatinių Rusijos apšaudymų Vovčansko miestas buvo beveik visiškai sunaikintas. Padėtis gyvenvietėje yra kritinė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(0)
(30)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: