„JAV de facto pripažino. Ukrainai tai yra uždrausta.“ Rusai gali pradėti švęsti  ()

„[Mes] nepakeitėme savo pozicijos.“


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-20 „JAV de facto pripažino. Ukrainai tai yra uždrausta.“ Rusai gali pradėti švęsti  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV primygtinai reikalauja, kad Ukraina nenaudotų amerikiečių tiekiamų ginklų smogti Rusijos viduje, o turi sutelkti dėmesį į savo suverenios teritorijos susigrąžinimą, sako Pentagono pareigūnė.

Gegužės 16 d. vykusioje spaudos konferencijoje Pentagono atstovė spaudai Sabrina Singh pakartojo, kad Jungtinės Valstijos nepakeitė savo pozicijos, kuri uždraudžia smūgius Rusijos teritorijoje JAV tiekiamais ginklais. Ukraina turėtų panaudoti JAV ir kitų sąjungininkių atsiųstus pajėgumus „atsiimti suverenią Ukrainos teritoriją“, sakė ji.

Neseniai lankydamasis Kyjive, JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas sakė, kad Vašingtonas „neskatina“ Ukrainos smogti JAV ginkluote Rusijos teritorijai, bet ji „turi pati nuspręsti, ką daryti“.

Pentagono atstovės Sabrinos Singh buvo paklausta, ar JAV gali persvarstyti savo poziciją Ukrainos atžvilgiu, panaudoti amerikietiškus ginklus smogti Rusijos viduje, ypač reaguojant į vykdomą puolimą ir atakas Charkivo srityje, kur Rusijos atakos vyksta per sieną.

„[Mes] nepakeitėme savo pozicijos. Manome, kad įranga, pajėgumai, kuriuos suteikiame Ukrainai, kuriuos Ukrainai duoda kitos šalys, turėtų būti panaudoti norint atsiimti suverenią Ukrainos teritoriją“, – sakė Pentagono atstovė.

 

Paprašyta patikslinti, ar ši pozicija yra prašymas Ukrainai, ar privaloma sąlyga, susijusi su ginklų tiekimu, S. Singh sakė:

„Savo poziciją šiuo klausimu paskelbėme viešai. Dar kartą norėčiau pakartoti, kad kiekvienoje Ukrainos gynybos kontaktinėje grupėje, kurią sušaukia sekretorius, tiekiant ginklus, sakoma, kad jie skirti naudoti mūšio lauke.“

Pentagono atstovė pridūrė, kad savo pokalbiuose su Ukrainos gynybos ministru Rustemu Umerovu Pentagono vadovas Lloydas Austinas „svarsto kaip geriausiai tuos pajėgumus panaudoti, ir mes manome, kad tai bus Ukrainos teritorijoje“.

 

Anksčiau šį mėnesį vizito Kyjive metu JK užsienio reikalų sekretorius Davidas Cameronas pareiškė, kad Ukraina „visiškai turi teisę smogti Rusijai“, ir pažymėjo, kad JK „neaptaria jokių išlygų“, susijusių su  tiekiamų prekių panaudojimu. 

A. Blinkeno pasisakymai Kyjive atkartojo D. Camerono pastabas, tačiau jis pabrėžė JAV rekomendaciją nenaudoti JAV tiekiamų ginklų Rusijoje. O dabar Pentagonas de facto pripažino, kad šių ginklų tiekimo sąlyga yra susilaikymas nuo smūgių Rusijos teritorijai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(37)
(-32)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()