„Tai buvo vienintelis toks objektas.“ Ką sunaikino Ukraina (Video)  ()

Sprogimai buvo girdėti nuo trečios nakties iki penktos valandos ryto.


Ataka prieš RF gamyklą
Ataka prieš RF gamyklą
© Stop kadras | https://t.me/astrapress/55662

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gegužės 17-osios rytą du Ukrainos bepiločiai orlaiviai atakavo „Rosneft“ naftos perdirbimo gamyklą Tuapsėje, kuri yra viena iš dešimties didžiausių šalyje ir yra vienintelė tokia gamykla Rusijos Juodosios jūros pakrantėje.

„Dėl aparato kritimo naftos perdirbimo gamyklos teritorijoje kilo gaisras, jį gesinti pradėjo specialiosios tarnybos. Pirminiais duomenimis, aukų nėra“, – pranešė Krasnodaro srities operatyvinis štabas.

Kaip paaiškina „Shot“ kanalas, įvyko tik du sprogimai: pirmasis maždaug 5:20 val. Po kurio laiko sekė antrasis. Iš karto po to vietos gyventojai pastebėjo dūmus naftos perdirbimo gamyklos teritorijoje.

[Mažiausia kaina istorijoje!] Iš Vokietijos tik 101€! Puikios mobilios energijos stotelės tarnaus bent 10 metų („DLNRG PD320“)
4396 3

Mažiausia kaina istorijoje!

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Prieš tai „Rosneft“ naftos perdirbimo gamykla Tuapsėje, kurios produkcija eksportuojama į Malaiziją, Kiniją, Singapūrą ir Taivaną, buvo užpulta bepiločių orlaivių sausio pabaigoje. Tada ji pusantro mėnesio nutraukė naftos perdirbimą ir naftos produktų gamybą dėl vakuuminio bloko pažeidimo.

Iš viso, Rusijos gynybos ministerijos duomenimis, gegužės 17-osios naktį virš Krasnodaro srities buvo perimti ir sunaikinti 44 dronai. Novorosijske, kur iš Krymo buvo perkeltas Rusijos Juodosios jūros laivynas, įvyko daugiau nei 30 sprogimų. Pasak miesto gyventojų, sprogimai buvo girdėti nuo trečios nakties iki penktos ryto.

 

Krasnodaro srities gubernatorius Veniaminas Kondratjevas sakė, kad „Kyjivo režimas nesėkmingai bandė atakuoti civilius taikinius Novorosijsko teritorijoje“. Dėl dronų smūgių kilo vietiniai gaisrai, kurie likviduojami. Pirminiais duomenimis, aukų nebuvo, patikslino V. Kondratjevas.

Be to, remiantis Gynybos ministerijos pranešimu, 51 bepilotis orlaivis buvo sunaikintas arba perimtas virš Krymo, šeši virš Belgorodo srities ir vienas virš Kursko.

 

Nuo 2024 metų pradžios Ukrainos ginkluotosios pajėgos daugiausia dėmesio skyrė atakoms prieš Rusijos kuro ir energijos komplekso (FEC) objektus. Per penkis su puse mėnesio Rusijos naftos perdirbimo gamyklos ir naftos sandėliai buvo užpulti daugiau nei 30 kartų. Nukentėjo visos pagrindinės naftos perdirbimo įmonės europinėje Rusijos dalyje.

„Reuters“ duomenimis, balandžio pabaigoje dėl avarijų ir išorinių poveikių neveikė beveik 10 % naftos perdirbimo gamyklų – tai sudaro 87,1 tūkst. tonų per dieną. Bendra naftos perdirbimo prastovų trukmė, įskaitant planinius remontus, siekė 17 % visos Rusijos pajėgumų arba 4,527 mln. tonų produkcijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(89)
(0)
(89)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: