Jie buvo nustebinti. Atskleistas didelis Ukrainos trūkumas  ()

Ukrainos kariai buvo visiškai nustebinti Rusijos puolimo ir pasitraukė iš savo pozicijų, rašo „The New York Times“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-20 Jie buvo nustebinti. Atskleistas didelis Ukrainos trūkumas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos armijos puolimas Charkivo srities kryptimi buvo toks greitas ir galingas, kad silpnos ir nedidelės Ukrainos pajėgos buvo užkluptos netikėtai ir nepasirengusios ginti savo pozicijų, vertina „The New York Times“.

Leidinyje teigiama, kad Ukrainos kariai buvo visiškai nustebinti Rusijos puolimo ir pasitraukė iš savo pozicijų.

„Rusijos puolimas atskleidė išsekusių Ukrainos karių problemas, taip pat faktą, kad kai kurios gynybos linijos buvo netvarkingai išdėstytos“, – rašo „The New York Times“.

Vis dėlto „The New York Times“ pažymi, kad Rusijos karinė grupė „Šiaurė“ turėjo didžiulį pranašumą artilerijoje ir aviacijoje, palyginti su Ukrainos daliniais, o tai lėmė katastrofiškas pasekmes Ukrainos pajėgoms ir Ukrainos oro gynybos potencialo išeikvojimą.

Leidinyje priduriama, kad didžiausia Ukrainos problema po daugiau nei dvejus metus trunkančio konflikto yra gyvosios jėgos trūkumas ir karių išsekimas.

 

Ukrainos kariuomenė bandė perkelti karius iš kitų fronto sektorių Charkivo kryptimi, o ne dislokuoti atsargos pajėgas, nes, kaip rašo „The New York Times“, yra per mažai atsargos vienetų, kuriuos būtų galima dislokuoti, o tai dabar kritiškai svarbu.

Ukraina, savo ruožtu, teigia sustabdžiusi staigų okupantų puolimą Charkivo srityje. Visgi, Rusijos armijai pavyko užimti kelias gyvenvietes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(7)
(7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: