[ŽT] „JAV kariai išspirti iš šalies.“ 100 000 000 į balą. Kas vyksta  (5)

Po perversmo 2023 m. vasarą Nigerį valdo karinė chunta, kuri iš pradžių išvijo prancūzų, o dabar amerikiečių karius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Valstijos po kelis mėnesius trukusių derybų pradėjo karių išvedimą iš Nigerio. Tai praneša „Defense News“.

Gegužės 19 dieną Nigeris ir JAV paskelbė, kad visi amerikiečių kariai turi pasitraukti iki 2024 metų rugsėjo 15 dienos. Dar visai neseniai daugiau nei 100 milijonų dolerių kainuojančioje oro bazėje, esančioje Nigerio centre, buvo dislokuota daugiau nei 1000 amerikiečių karių ir darbuotojų.

[Vokietija] Fantastiškos kainos mobilios energijos stotelės tik 162€! Būtinos namie ir keliaujant. Ribotas kiekis („DLNRG D500“)
2828 1

Labai gera kaina + PayPal akcija

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Tai yra blogas rezultatas. Mes paliekame Nigerį po didelių investicijų ir daug laiko investavę į partnerystę“, – sakė vienas amerikiečių pareigūnas.

Po perversmo Nigeryje, įvykusio 2023 metų vasarą, šalį pradėjo valdyti Nacionalinė Tėvynės apsaugos taryba (karinė chunta). JAV tai pavadino perversmu tik 2023 m. spalio mėn. Tada chunta privertė Prancūziją palikti šalį – dabar atėjo JAV eilė.

 

Gegužę vyko JAV ir Nigerio derybos dėl karių išvedimo iš šalies sąlygų. Iki šiol iš šalies jau išvyko apie 100 antraeilių darbuotojų. JAV patvirtino, kad personalo išvedimas iš JAV jau vyksta.

JAV jau pašalino visą jautrią įrangą. Tačiau dalį įrangos, kurią išgabenti bus per brangu, planuojama palikti Nigeryje. Transportavimas vyksta oru, todėl tai brangus procesas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(14)
(4)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (5)