„Tai Nr. 1 rusų taikinys.“ Prasidėjo grandioziniai įvykiai. Skelbiamas „antrasis etapas“  ()

ISW analitikai skelbia apie antrąjį puolimo etapą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-20 „Tai Nr. 1 rusų taikinys.“ Prasidėjo grandioziniai įvykiai. Skelbiamas „antrasis etapas“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos pajėgos šiuo metu prioritetą teikia Vovčansko užėmimui, nes tai leistų joms įgyti taktinį pranašumą žengiant į priekį Charkivo srityje, praneša Karo studijų institutas (ISW).

Pasak ISW analitikų, Vovčanskas yra  rusų taikinys numeris 1 – Vovčansko užėmimas yra vienas iš taktinių tikslų pirmajame Rusijos bandymo žengti į priekį Charkivo srities šiaurėje etape. Visų pirma Rusija smogė tiltais per Siverskio Donecko upę, kad greitai izoliuotų mūšio lauką į rytus nuo upės, taip siekdama padidinti savo galimybes sutrikdyti Ukrainos sausumos ryšių linijas ir greitai užimti Vovčanską.

Rusijos vadovybė Vovčansko užėmimą pasirinko kaip vieną iš pagrindinių pirmojo Charkivo srities šiaurėje vykdomos puolamosios operacijos etapo taktinių tikslų, nes šis miestas yra didžiausias gyventojų centras prie pat sienos. Jo užėmimas suteiktų Rusijos pajėgoms atramos tašką netoli Rusijos užnugario, kad būtų galima pasirengti ir pradėti antrąjį Rusijos puolamosios operacijos etapą.

 

Tačiau šiuo metu neaišku, ar antrasis Rusijos puolamosios operacijos etapas Charkivo srities šiaurėje bus Rusijos prioritetas. Kitas Rusijos prioritetas gali būti buferinės zonos palei sieną išplėtimas ir žengimas į Charkivo miestą ir jo apylinkes statinės artilerijos veiksmingo veikimo zonoje.

Rusijos pajėgos taip pat gali numatyti, kad kitame puolimo operacijos etape iš Vovčansko bus žengiama link Velykyj Burluko, siekiant sukelti grėsmę Kupjansko kryptį ginančios Ukrainos grupės operatyviniam užnugariui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(31)
(-23)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: