Galingas smūgis. Kokias funkcijas atliko sunaikintasis „Kovrovec“  ()

Rusai tai slepia.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-20 Galingas smūgis. Kokias funkcijas atliko sunaikintasis „Kovrovec“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gegužės 19 d. naktį Ukrainos karinės jūrų pajėgos okupuotame Kryme sunaikino rusų minų tralerį „Kovrovec“. Šis laivas atliko daug svarbių funkcijų Juodojoje ir Azovo jūrose.

Apie tai papasakojo generolas ir buvęs Užsienio žvalgybos tarnybos vadovas Nikolajus Malomužas. Šis minų traleris, kuris specializavosi ieškoti, aptikti ir naikinti jūrines minas, galėjo plaukti per Ukrainos kariuomenės užminuotą akvatoriją. 

Nuo Ukrainos kariuomenės nukentėjęs „Kovrovec“ yra Sovietų Sąjungos laikų karo laivas. Tai didelis laivas, o jo įgulą sudarė beveik 70 jūreivių ir karininkų. Be to, jame papildomai galėjo būti dar apie 150 žmonių.

[Vokietija+Kuponai!] Bent 100€ pigiau nei Lietuvoje. Naujausi rinkos lyderio 3D spausdintuvai, žavintys apžvalgininkus - „nuostabūs! Išėmei iš dėžės ir naudojiesi“ (Video, „Creality Ender-3 V3 SE“, „Creality K1C“)
1868 3

Ypatingai geros kainos

Specialūs kuponai

Iš Vokietijos sandėlio

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Naujausi vieno garsiausių gamintojų 3D spausdintuvai

Nuostabūs apžvalgininkų vertinimai

Išsamiau

„Taigi tokio laivo sunaikinimas yra stiprus smūgis Rusijos Juodosios jūros laivynui. Dabar tai pavyksta retai, nes rusai savo laivus slepia“, – pabrėžė Malomužas.

Laivas galėjo judėti visų pirma Odesos, Nikolajevo kryptimis ir apskritai Juodojoje ir Azovo jūrose, koordinuoti karo laivus, kurie iš raketinių sistemų galėjo smogti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pakrančių daliniams.

Kartu šis minų traleris turėjo priemonių aptikti jūros minas ir vykdyti nuotolinį išminavimą.

 

„Todėl jo sunaikinimas yra svarbus veiksnys. Dabar priešas neturės galimybės manevruoti jūroje su kitais laivais. Kartu Ukrainos pajėgos galės efektyviau dirbti su jūrų dronais“, – pažymėjo generolas.

Be to, „Kovrovec“ turėjo radiolokacinę sistemą, kuri leido atpažinti Ukrainos orlaivius, ypač raketas, dronus ir lėktuvus.

„Buvo sunaikinta dar viena tokia sistema, ir dabar ji negalės komunikuoti su kitomis Rusijos priešlėktuvinės gynybos sistemomis“, – pabrėžė Malomužas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(75)
(0)
(75)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()