„F-16 danguje. JAV raketos po sparnais. Taikiniai sunaikinti!“  ()

Ukraina labai laukia savo F-16 flotilės.



© Ronnie Macdonald (CC BY 2.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:E-194_(aircraft)#/media/File:F-16A_MLU_Fighting_Falcon_02_(5969682488).jpg

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-21 „F-16 danguje. JAV raketos po sparnais. Taikiniai sunaikinti!“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos pilotai treniruojasi Čekijos suteiktame F-16 simuliatoriuje. Jis padeda ugdyti pilotų įgūdžius. Ukrainos pilotai neturi laiko ilgai mokytis šių naikintuvų valdymo specifikos ir jų panaudojimo taktikos vingrybių. Viską išmokti reikia labai greitai, todėl Čekijos suteiktas simuliatorius yra ypatingai vertingas.

Simuliatorių mokymų grupės vadovas negali atsidžiaugti šia galimybe. „Daugiau nei 20 metų dirbu su Su ir MiG lėktuvų skrydžio treniruokliais ir visą tą laiką mums buvo, švelniai tariant, sunku. Juk situacija dėl naujos įrangos tiekimo ilgą laiką buvo artima kritinei. Ne, mes niekada nepasidavėme. Darėme viską, kas įmanoma – taisėme, modernizavome, atnaujinome programinę įrangą, pritraukėme Ukrainos gamintojus... Seniausi simuliatoriai tapo donorais šiek tiek jaunesniems kolegoms“, pasakojo mokymų vadovas.

[Vokietija] Fantastiškos kainos mobilios energijos stotelės tik 162€! Būtinos namie ir keliaujant. Ribotas kiekis („DLNRG D500“)
2758 1

Labai gera kaina + PayPal akcija

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Dar viena raketų ataka. F-16 danguje. Po sparnais – amerikietiškos raketos AIM-120 AMRAAM. Jis skrenda link grėsmės, užfiksuoja taikinį, paleidžia raketas“ – ukrainiečiai negali atsistebėti naujų simuliatorių atkuriamu tikroviškumu. Būsimi F-16 pilotai jaučia apkrovas, kurias patiria virtualus naikintuvas, gali išbandyti įvairias avarines situacijas, skirtingas misijas.

Čekijos perduotas simuliatorius nėra tik virtualios realybės sistema ar kažkoks žaidimų kompiuteris. Tai yra tikras simuliatorius su naikintuvo kabina ir hidrauline įranga, kuri leidžia pilotui pajusti, kaip lėktuvas pasikreipia, manevruodamas neria žemyn ar šauna aukštyn. Tai yra brangus specializuotas įrenginys, sukurtas taip, kad neatsiplėšus nuo žemės kiek įmanoma tikroviškiau pavyktų pajusti, ką reiškia valdyti F-16 ne tik kaip lėktuvą, bet ir kaip ginklų platformą.

 

Ukrainiečiai intensyviai mokosi dirbti su F-16. Simuliatoriai šiame procese yra labai svarbūs, nes leidžia greitai, saugiai ir pigiai pilotams išmokti naudoti skirtingas ginkluotės sistemas, suprasti naikintuvo galimybių ribas, kaip orlaivis reaguoja kritinėse situacijose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(104)
(3)
(101)

Komentarai ()