Visiškai pakeitė savo nuomonę. Skelbiamas naujas taikinys. Tai visa Rusija  ()

Komiteto vadovas ragina leisti Ukrainai smogti Rusijos teritorijai.


Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo/?fbid=796721349307612&set=pb.100069092624537.-2207520000

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-23 Visiškai pakeitė savo nuomonę. Skelbiamas naujas taikinys. Tai visa Rusija  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzijos parlamento užsienio reikalų komiteto vadovas Jeanas-Louis Bourlangesas paragino Paryžių panaikinti tabu Ukrainos smūgiams su prancūzų ginklais Rusijos teritorijoje.

Prancūzijos parlamento Užsienio reikalų komiteto vadovas Jeanas-Louis Bourlangesas parašė laišką Prancūzijos vadovybei, ragindamas susilaikyti nuo tolesnio „suvaržymo ir priimti sprendimą“ pagal JK pavyzdį, kuri leido Ukrainos kariams smogti savo ginklais į Rusiją.

Kaip pranešė „Le Figaro“, J. Bourlangesas teigia, kad tokio pobūdžio pakeitimas būtų teisėtas atsižvelgiant į aplinkybes, nes tai nutrauktų asimetriją tarp agresoriaus ir aukos.

[Mažiausia kaina istorijoje!] Iš Vokietijos tik 101€! Puikios mobilios energijos stotelės tarnaus bent 10 metų („DLNRG PD320“)
4341 3

Mažiausia kaina istorijoje!

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Atrodo, kad atėjo laikas... Teisė į savigyną atmeta teisę į prieglobstį agresoriaus teritorijoje“, – pabrėžė jis.

Kartu J. Bourlange'as pabrėžė, kad nei Prancūzija, nei kiti Ukrainos Vakarų partneriai nėra pasirengę kariauti su Rusijos Federacija.

„Todėl kalba ne apie jų kišimąsi į karinių operacijų teatrą, o apie nepagrįsto tabu panaikinimą“, – rašo jis savo laiške.

 

Ukrainai nuo plataus masto Rusijos invazijos pradžios buvo apribota galimybė panaudoti iš Vakarų šalių gautus ginklus smogti Rusijos teritorijai. Paprastai vakariečiai šį apribojimą aiškino tuo, kad jie duoda Ukrainai ginklus apsiginti nuo Rusijos, o ne pulti ją.

Tačiau šiais metais šiuo klausimu įvyko tam tikras pasikeitimas. Pavyzdžiui, po vizito Kyjive JK užsienio reikalų sekretorius Davidas Cameronas pasakė, kad Ukraina turi teisę smogti Rusijos teritorijoje britų ginklais.

 

Tačiau JAV vis dar laikosi savo politikos, kuria siekiama apriboti Ukrainos atakas prieš Rusijos Federaciją. Tačiau gegužę lankydamasis Kyjive JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas sakė, kad Ukraina gali pasirinkti, kaip kariauti, tačiau JAV neskatina smūgių Rusijos Federacijai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(63)
(2)
(61)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()