„Iš esmės pakeis situaciją fronte.“ Trūksta tik dviejų. „Tai užtikrins Rusijos pralaimėjimą“ (Video)  ()

V. Zelenskis paragino pasaulį padėti Charkivui.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-23 „Iš esmės pakeis situaciją fronte.“ Trūksta tik dviejų. „Tai užtikrins Rusijos pralaimėjimą“ (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po rytinės Rusijos atakos Charkivo srityje prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad dviejų „Patriot“ oro gynybos sistemų pristatymas Charkivui apsaugoti iš esmės pakeistų saugumo situaciją mieste.

Rusijos pajėgos smogė poilsio zonai Charkivo rajone, žuvo penki žmonės ir buvo sužeisti 16, įskaitant vaiką ir pirmuosius gelbėtojus.

V. Zelenskis tai paskelbė savo „Telegram“ kanale.

„Pasaulis gali sustabdyti Rusijos terorą – reikia įveikti lyderių politinės valios trūkumą. Dvi „Patriot“ sistemos Charkivui situaciją pakeis iš esmės. Oro gynybos įranga kitiems mūsų miestams ir pakankama parama mūsų kariams fronto linijoje užtikrins Rusijos teroro pralaimėjimą“, – sakė prezidentas.

Be to, V. Zelenskis pažymėjo, kad „kiekvieną valandą pasirodo nauji pranešimai apie Rusijos teroristų antskrydžius. Raketos, bombos, artilerija yra vienintelis dalykas, leidžiantis Rusijai tęsti agresiją. Tai galimybė terorizuoti mūsų miestus ir bendruomenes, žudyti paprastus žmones“.

„Esu dėkingas visiems lyderiams ir valstybėms, kurie tai supranta ir veikia tikrai ryžtingai, kad karas būtų  baigtas teisingai ir teroristai būtų patraukti atsakomybėn“, – pridūrė V. Zelenskis.

Apie 11 val., ir vėliau – gegužės 19 d., Rusijos pajėgos apšaudė Charkivo rajoną. Ataka įvykdyta po oro antskrydžio pavojaus signalo po to, kai Ukrainos rytuose buvo paskelbta balistinių raketų smūgių grėsmė.

 

Charkivo srities karinės administracijos vadovas Olehas Syniehubovas pranešė apie smūgius rajone ir pažymėjo, kad preliminari informacija rodo, jog yra aukų.

Vėliau Olehas Syniehubovas pranešė, kad per Rusijos ataką prieš Malodanilivkos bendruomenę Charkivo rajone žuvo keturi civiliai ir buvo sužeisti šeši žmonės. Toliau sužeistųjų skaičius išaugo iki aštuonių, įskaitant medikus, buvo apgadintas greitosios medicinos pagalbos automobilis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(1)
(15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: