„To pasaulio istorijoje dar nebuvo.“ Balistinės raketos skandina rusų laivus  ()

Ukrainiečiai dar kartą pasiekė neįmanomą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainiečiai surengė dar vieną puolimą prieš Sevastopolio uoste stovinčius Rusijos laivus. Tačiau šį kartą buvo panaudotos smogiamosios raketos MGM-140 ATACMS, kuriomis pirmą kartą istorijoje buvo pataikyta į karo laivą.

Kaip rašoma „Army Recognition“ interneto svetainėje, remiantis Rusijos šaltiniais, naktį iš gegužės 19 į 20 d. per ataką buvo pataikyta ir nuskandinta „Karakurt“ (projekto 22800) korvetė „Ciklon“. Tai buvo modernus Rusijos laivas, kuris buvo nuleistas į vandenį 2020 m. vasarą ir pradėtas eksploatuoti 2023 m. birželio 12 d. Tai buvo vienas iš keturių baigtų statyti šio tipo laivų ir vienintelis laivas, tarnaujantis Juodosios jūros laivyne.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Daugiafunkciai dezodoratoriai, išmanieji valdikliai, kelioniniai šaldytuvai, 2in1 multimetrai ir termovizoriai ir kt. (Video)
2804 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-31/2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Lenkijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) Daugiafunkcis dezodoratorius - 2 arba 4 vnt.

2) „SONOFF NSPanel“ - išmanusis valdiklis

3) „Bakeey StarGazer“ - išmanusis 1080P, Android 11.0 vaizdo projektorius

4) „Hcalory HC-A02“ - 5-8kW automobilinis dyzelinis oro šildytuvas

5) „TOOLTOP ET12S“ - 2in1 multimetras ir termovizorius

6) „Mudiro“ - kelioniniai 35/55 litrų talpos šaldytuvai su LED valdymo panele

Išsamiau

Ataka turėjo būti įvykdyta balistinėmis raketomis MGM-140 ATACMS, o to pasaulio istorijoje dar nebuvo – tai pirmas pasaulyje karinių laivų atvejis, rašo „Wirtualna Polska“. Tiesa, husių sukilėliai Jemene balistinėmis raketomis pataikė į porą laivų Raudonojoje jūroje, tačiau tai buvo civiliniai laivai.

 

Atrodo, kad uoste dislokuota korvetė „Ciklon“ nebuvo aprūpinta skėčio prieš balistines raketas sistema arba ji buvo sunaikinta prieš pat ataką.

Ukrainiečiai sėkmingai naudoja amerikiečių dovanotas balistines raketas MGM-140 ATACMS, tačiau iki šiol filmuotoje medžiagoje matyti, kad naudojamos raketos su kasetinėmis kovinėmis galvutėmis. Tačiau jos būtų buvusios neveiksmingos prieš laivus, todėl šiuo atveju turėjo būti naudojamos versijos su 300 km nuotolio suskaldomąja-nusileidžiančiąja kovine galvute.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(84)
(0)
(84)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()