„Blogos naujienos.“ 70 metų senumo. Ką Rusija tempia iš laužynų  ()

BTR-50 yra itin sena kovinė transporto priemonė. Ji yra tik šiek tiek labiau apsaugota nei „golfo vežimėlis“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-21 „Blogos naujienos.“ 70 metų senumo. Ką Rusija tempia iš laužynų  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariai kare prieš Ukrainą naudoja šeštojo dešimtmečio amfibinius šarvuotus transporterius BTR-50. Tokių mašinų fronte daugėja. Tai yra blogas ženklas Rusijos armijai. Apie tai rašo „Forbes“.

Žurnalistų teigimu, okupantai šturmuoja ukrainiečių pozicijas transporteriais BTR-50, kurie gaminami nuo 1954 metų.

„Be mechanizuotų padalinių, visiškai aprūpintų tinkamomis kovinėmis mašinomis, tokiomis kaip tankai, Rusijai bus labai sunku pasiekti greitą ir ryžtingą puolimo proveržį“, – aiškino Ukrainos analitikų grupė „Frontelligence Insight“.

[Pasaulinė premjera!] Iš EU su kuponais naujausi „Xiaomi“ ekosistemos vaizdo projektoriai. Stebėtina, ką jie sugeba (Video)
2050 4

Pasaulinės premjeros pasiūlymai

Specialūs kuponai

Galioja tik iki 2024-05-30!

Iš EU - saugus ir greitas pristatymas

2 metų garantijos

1) „Wanbo DaVinci 1 Pro“ - LCD projektorius, 1080P, 600 ANSI, Android 11, Netflix ir Widevine DRM L1 sertifikatai

2) „Wanbo Mozart 1 Pro“ - LCD projektorius, 1080P, 900 ANSI, Android 11, Netflix ir Widevine DRM L1 sertifikatai

3) „Wanbo TT“ - puikios kainos 1080P vaizdo projektorius

4) „SkyEcho FreeONE Pro“ - portabilus vaizdo projektorius

Išsamiau

BTR-50 yra 15 tonų sveriantis dyzelinis šarvuotas transporteris, talpinantis iki 20 karių. Jis dažnai ginkluotas didelio kalibro kulkosvaidžiu.

Straipsnyje teigiama, kad Kremlius BTR-50 iš saugyklų (tiksliau laužynų) pradėjo traukti 2023 metų pradžioje. Matyt, Rusijos vadovybė iš pradžių šias mašinas naudojo toliau nuo fronto linijos. Bet tada, 2023 m. pabaigoje, BTR-50 pasirodė fronte.

Žurnalistų teigimu, po pusės metų Rusijos pajėgos mūšyje prarado mažiausiai keturis BTR-50, ką gali patvirtinti „Oryx“ analitikai.

Leidinys rašo, kad BTR-50 naudojimas rodo platesnę problemą. Remti Rusijos puolimą Kremliui pasirodė sunku. Anot „Frontelligence Insight“, didelėms sėkmėms pasiekti reikės „daug transporto priemonių“. Nepaisant to, kad Rusija kas mėnesį sutelkia dešimtis tūkstančių šviežių karių, ji visomis išgalėmis stengiasi juos aprūpinti modernia įranga.

 

Žurnalistų teigimu, BTR-50 yra per sena kaip kovinė transporto priemonė. Ji yra tik šiek tiek labiau apsaugota nei „golfo vežimėlis“ (kiniški keturračiai, kuriuos pastaruoju metu naudoja Rusija).

Kai Ukrainos kariai, ginkluoti prieštanakiniais ginklais, pastebi artėjantį BTR-50, tai ne tik bloga žinia šios transporto priemonės įgulai ir kariams. Tai taip pat bloga žinia visai Rusijos armijai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(64)
(3)
(61)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()