120 vnt. F-16 lėktuvų. Kas vyksta Ukrainoje  ()

Ukrainos prezidentas paragino kaimynines NATO šalis numušti raketas virš Ukrainos.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© U.S. Air Force/Tech. Sgt. Matthew Plew (Public Domain) | https://nara.getarchive.net/media/a-polish-f-16-fighting-falcon-conducts-a-high-speed-3bcc83

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-22 120 vnt. F-16 lėktuvų. Kas vyksta Ukrainoje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainai reikia mažiausiai 120 naikintuvų F-16, kad ji apsigintų nuo Rusijos oro antskrydžių, interviu „Reuters“ sakė prezidentas Volodymyras Zelenskis.

„Rusai naudoja 300 lėktuvų, atakuodami Ukrainos teritoriją. Mums reikia mažiausiai 120–130 vnt. F-16, kad galėtume tai atremti“, – sakė jis.

Jeigu Vakarų sąjungininkai artimiausiu metu negalės tiek duoti, jie galėtų numušti Rusijos raketas virš Ukrainos iš savo teritorijos, pažymėjo Zelenskis.

„Dabar negalite mums tiek perduoti? Gerai. Grįžkime prie lėktuvų, kurie yra kaimyninių NATO šalių teritorijoje: pakelkime juos, numuškime taikinius, saugokime civilius“, – ragino jis.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Daugiafunkciai dezodoratoriai, išmanieji valdikliai, kelioniniai šaldytuvai, 2in1 multimetrai ir termovizoriai ir kt. (Video)
2725 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-31/2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Lenkijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) Daugiafunkcis dezodoratorius - 2 arba 4 vnt.

2) „SONOFF NSPanel“ - išmanusis valdiklis

3) „Bakeey StarGazer“ - išmanusis 1080P, Android 11.0 vaizdo projektorius

4) „Hcalory HC-A02“ - 5-8kW automobilinis dyzelinis oro šildytuvas

5) „TOOLTOP ET12S“ - 2in1 multimetras ir termovizorius

6) „Mudiro“ - kelioniniai 35/55 litrų talpos šaldytuvai su LED valdymo panele

Išsamiau

Zelenskio teigimu, Vakarų partneriai gali tai padaryti nepakenkdami sau, nes tokie veiksmai tiesiogiai neįtraukia Aljanso į karą.

Prezidentas taip pat pažymėjo, kad sąjungininkai per ilgai priima svarbius sprendimus dėl karinės pagalbos Ukrainai, „vėluodami apie metus“. Jis apibūdino ginklų, ypač oro gynybos sistemų, tokių kaip „Patriot“, pristatymą kaip „didelį žingsnį į priekį, po kurio eina du žingsniai atgal“.

Be to, Zelenskis sakė, kad Ukraina derasi su savo sąjungininkais dėl jų ginklų panaudojimo atakuoti Rusijos karinius objektus pasienyje ir giliai Rusijos teritorijoje, tačiau „kol kas čia nebuvo jokios pažangos“.

 

JAV neleidžia tokių išpuolių, nes baiminasi, kad konfliktas gali paaštrėti. Pirmadienį JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas pakartojo, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos turėtų naudoti ginklus tik prieš taikinius šalyje, įskaitant Krymą.

Pirmuosius šešis naikintuvus F-16 Ukraina gaus vasarą. Juos perduos Danija. Kita partija atkeliaus rudenį – iš Nyderlandų. Iš viso „F-16 koalicija“, kuriai taip pat priklauso Norvegija ir Belgija, Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms tieks mažiausiai 65 tokius lėktuvus. Tačiau ne visi jie gali būti pasirengę kovai.

 

Kovo mėnesį tapo žinoma, kad NATO šalys svarsto galimybę numušti Rusijos raketas virš Ukrainos. Visų pirma, tai pareiškė Lenkijos užsienio reikalų viceministras Andrzejus Szejna (Andžejus Šejna). Kartu jis išreiškė išlygą, kad toks sprendimas galėtų būti priimtas „išimtinai su Ukrainos pusės sutikimu ir atsižvelgiant į jo tarptautines pasekmes“.

Idėją palaikė Vokietijos Bundestago nariai, kaip pavyzdį minėję Izraelį, kuriam JAV, JK ir Prancūzija padėjo atremti Irano oro ataką. Parlamentarai pažymėjo, kad šie veiksmai nepadarė Aljanso konflikto šalimi, todėl panašią patirtį galima pritaikyti ir Ukrainai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(128)
(3)
(125)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()