„Maždaug 01:00.“ Smūgis Maskvai. Balistinė raketa susprogdino tanklaivį su Rusijos nafta  (2)

Turės rinktis ilgesnį maršrutą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Husiai raketomis pataikė į tanklaivį „M/T Wind“, kuris Raudonojoje jūroje gabeno rusišką naftą. Šią žinią paskelbė JAV kariuomenės Centrinės vadovybės spaudos tarnyba.

Gegužės 18 d. apie 01.00 val. vietos laiku Irano remiamos husių pajėgos paleido priešlaivinę balistinę raketą ir pataikė į su Panamos vėliava plaukiojantį laivą „M/T Wind“, kuris priklauso Graikijai. 

Raketa pataikė į tanklaivio laivagalį, dėl to tanklaivis iš dalies paskendo,  ir laikinai tapo nevaldomas. Žmonių aukų dėl šio incidento nebuvo. 

[Pasaulinė premjera!] Iš EU su kuponais naujausi „Xiaomi“ ekosistemos vaizdo projektoriai. Stebėtina, ką jie sugeba (Video)
2039 4

Pasaulinės premjeros pasiūlymai

Specialūs kuponai

Galioja tik iki 2024-05-30!

Iš EU - saugus ir greitas pristatymas

2 metų garantijos

1) „Wanbo DaVinci 1 Pro“ - LCD projektorius, 1080P, 600 ANSI, Android 11, Netflix ir Widevine DRM L1 sertifikatai

2) „Wanbo Mozart 1 Pro“ - LCD projektorius, 1080P, 900 ANSI, Android 11, Netflix ir Widevine DRM L1 sertifikatai

3) „Wanbo TT“ - puikios kainos 1080P vaizdo projektorius

4) „SkyEcho FreeONE Pro“ - portabilus vaizdo projektorius

Išsamiau

Saugos bendrovė „Ambrey“ iš Jungtinės Karalystės pranešė, kad ataka įvyko maždaug už 20 km į pietvakarius nuo Jemeno uostamiesčio Mochos. Raketa sukėlė gaisrą vairinėje. Vienas iš regione budinčių JAV vadovaujamos koalicijos laivų nedelsdamas sureagavo į laivo įgulos nelaimės signalą. Po kurio laiko įgulai pavyko savo jėgomis atkurti judėjimą ir palikti pavojingą zoną. 

Pasak „Reuters“, prieš incidentą su Panamos vėliava plaukiojantis laivas buvo Juodojoje jūroje. Atplaukęs į Novorosijską, jis buvo pripildytas rusiška nafta terminale „Šesharis“. Po to „M/T Wind“ plaukė per Raudonąją jūrą pristatyti rusiškos naftos į Kiniją, tačiau buvo užpultas husių. Kaip pažymi naujienų agentūra, dėl husių vykdomų diversijų ir išpuolių prieš tranzito maršrutus Raudonojoje jūroje sutriko pasaulinė laivyba. Tai privertė transporto bendroves grįžti prie ilgesnių ir brangesnių maršrutų aplink Pietų Afriką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(139)
(7)
(132)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)