Parodė vietą. Neįtikėtinas Šoigu pažeminimas Kinijoje  (1)

Po to, kai buvo pašalintas iš gynybos ministro posto, kuriame buvo daugiau nei dešimtmetį, Sergejus Šoigu Pekine susidūrė su problema, kuri, anot „Newsweek“, „padarė gėdą“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sergejus Šoigu, vadovavęs Vladimiro Putino invazijai į Ukrainą ir nuo 2012 metų ėjęs gynybos ministro pareigas, buvo atleistas gegužės 12 dieną. Jį atleido Vladimiras Putinas, o gynybos ministru paskyrė Andrejų Belousovą, mažai karinės patirties turintį ekonomistą.

Šoigu savo ruožtu buvo paskirtas Rusijos Saugumo Tarybos sekretoriumi, ir nors tai labai aukštas postas, daugelis vis dar mano, kad buvęs ministras buvo pažemintas.

Tačiau Šoigu vis dar priklausė Maskvos pareigūnų delegacijai, lydėjusiai Putiną su valstybiniu vizitu Kinijoje, kur Rusijos lyderis ketvirtadienį vedė derybas su savo sąjungininku Xi Jinpingu. Tačiau to nepakako, kad Šoigu automatiškai gautų prieigą prie Kinijos politinės galios, rašo Rusijos laikraštis „Kommersant“, kurį cituoja „Newsweek“.

[Vokietija] Fantastiškos kainos mobilios energijos stotelės tik 162€! Būtinos namie ir keliaujant. Ribotas kiekis („DLNRG D500“)
2834 1

Labai gera kaina + PayPal akcija

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Kommersant“ korespondentas teigė, kad kelionių organizatoriai buvo nepatenkinti Šoigu leidimu, leidžiančiu patekti į pastatą.

„Jie visiškai nenorėjo įleisti pono Šoigu į Nacionalinės asamblėjos rūmus“, – rašė „Kommersant“ korespondentas Kolsenikovas.

„Organizatoriai buvo kažkuo nepatenkinti“, – rašė korespondentas.

Anot jo, Saugumo Tarybos sekretoriui teko laukti ne vieną ar dvi minutes, kol klausimas galutinai buvo išspręstas jo naudai. Per tą laiką į pastatą pateko kiti delegacijos nariai.

 

Kai galiausiai buvo priimtas, Šoigu derybose dalyvavo sėdėdamas Putino kairėje, o užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas – prezidento dešinėje.

Rusijos prezidento padėjėjas Jurijus Ušakovas Rusijos valstybinei žiniasklaidai sakė, kad tai buvo svarbiausias kelionės susitikimas, tačiau laikraštis „Kommersant“ pažymėjo, kad Šoigu „visiškai nedalyvavo išplėstiniame susitikime, ir retoriškai klausia: „Ar tai reiškia ką nors reikšmingo?“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(0)
(25)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)