„Putino žvilgsnis nukreiptas į...“ Švedijos generolas skelbia naują Kremliaus taikinį  ()

Vyriausiasis Švedijos ginkluotųjų pajėgų vadas generolas Mikaelis Büdenas mano, kad Vladimiras Putinas „abi akis“ nukreipė į Gotlando salą, siekdamas kontroliuoti Baltijos jūrą.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© NARA (atvira licencija) | https://nara.getarchive.net/media/swedish-soldiers-assigned-to-wartofta-tank-company-8aa301

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-22 „Putino žvilgsnis nukreiptas į...“ Švedijos generolas skelbia naują Kremliaus taikinį  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai jis pareiškė interviu RND.

„Taip, esu tikras, kad Putino žvilgsnis nukreiptas į Gotlandą. Putino tikslas yra perimti Baltijos jūros kontrolę. Jis tikriausiai taip pat žiūri į Alandų salas (Suomijai priklausantis salynas). Rusai atidžiai stebi, kas vyksta Baltijos jūroje“, – sakė Mikaelis Büdenas.

Jis pažymėjo, kad kas valdo Gotlando salą, valdo Baltijos jūrą. Anot jo, Putinas nori įgyti Gotlando kontrolę.

Vyriausiasis vadas pabrėžė, kad jei Rusija perims jūros kontrolę ir uždarys Baltijos jūrą, tai turės didžiulę įtaką gyvenimui Švedijoje ir visose kitose Baltijos jūros šalyse.

[Mažiausia kaina istorijoje!] Iš Vokietijos tik 101€! Puikios mobilios energijos stotelės tarnaus bent 10 metų („DLNRG PD320“)
4410 3

Mažiausia kaina istorijoje!

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Negalime leisti, kad tai įvyktų. Baltijos jūra neturėtų tapti Putino žaidimų aikštele, kur jis galėtų įbauginti NATO nares“, – pabrėžė jis.

Vyriausiasis vadas pabrėžė, kad Gotlandas yra Švedijos teritorija, todėl už jos apsaugą atsakinga Švedija.

„Buvo laikas, kai sumažinome savo karinį buvimą Gotlande iki tiek, kad ten turėjome tik Nacionalinės gvardijos dalinį. Tie taikūs laikai baigėsi. Karas Ukrainoje pakeitė politinę situaciją Europoje, todėl turime masiškai apginkluoti Gotlandą.“

 

Anot jo, Švedija gina Gotlandą, o prireikus salą gali panaudoti ir puolimo operacijoms.

„Mums labai rūpi, kad jūros kelias būtų atviras ir būtų kontroliuojama, kas vyksta virš vandens paviršiaus ir po juo. Iš Gotlando galime padėti kitoms Baltijos jūros NATO šalims jaustis saugiai.“

„Bet jei Putinas įsiveržs į Gotlandą, jis galės grasinti NATO šalims iš jūros. Tai būtų taikos ir stabilumo Šiaurės ir Baltijos regionuose pabaiga“, – pridūrė Büdenas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(1)
(41)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()