„Jis norėjo kreiptis į prezidentą ir pasakyti tiesą.“ To nesitikėjo niekas. Kas nutiko 58-osios armijos vadui  ()

Rusijos pajėgų puolimas Charkivo kryptimi tikriausiai yra beviltiškas generolo Aleksandro Lapino bandymas išvengti „valymo“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aukščiausios Rusijos karinės vadovybės personalo valymai įgauna pagreitį. O kai kurie generolai imasi beviltiškų priemonių, bandydami išsaugoti laisvę ir aukštas pareigas.

Tokia beviltiška priemonė tikriausiai yra puolimas prieš Charkivą. Tokią nuomonę išreiškė Izraelio karininkas ir karo stebėtojas Yigalas Levinas.

Gegužės 21 d. pasirodė informacija apie dar vieno aukšto rango Rusijos Federacijos karininko sulaikymą. Šį kartą buvo „išvalytas“ (suimtas) buvęs Pietų karinės apygardos 58-osios armijos vadas generolas majoras Ivanas Popovas. Jis buvo įtariamas metalo, skirto gynybos linijai Zaporižios fronte statyti, vagyste.

[Vokietija] Fantastiškos kainos mobilios energijos stotelės tik 162€! Būtinos namie ir keliaujant. Ribotas kiekis („DLNRG D500“)
2835 1

Labai gera kaina + PayPal akcija

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

2023 metais Popovas pateko į skandalą, kai viešai išsakė Rusijos armijos problemas, reikalavo rotacijos savo kariams ir grasino nemalonią tiesą apie karą perteikti asmeniškai diktatoriui Vladimirui Putinui. Tada jis žaibišku greičiu prarado savo poziciją. O dabar, matyt, neteks laisvės.

Yra pagrindo manyti, kad Rusijos Federacijos okupacinės armijos aukščiausios vadovybės valymai tęsis. Tai verčia generolus imtis desperatiškų priemonių.

 

„Visų šių valymų fone vis labiau įsitikinu, kad išpuolis Charkivo srityje yra asmeninis Lapino žygis“, – savo nuomonę išreiškė Levinas.

2024 metų kovą Leningrado karinės apygardos vadu buvo paskirtas generolas pulkininkas Aleksandras Lapinas. Būtent ši apygarda yra atsakinga už Charkivo išpuolį. Karo ekspertai linkę manyti, kad tai diversinė operacija, kurios tikslas – atitraukti Ukrainos pajėgų rezervus iš Rusijos armijai svarbių fronto sektorių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(0)
(47)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()