„Tai aklavietė. Karas užsitęs dar labai ilgai“  (1)

V. Putinas nori užgrobti Baltijos jūrą.


Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo/?fbid=798078339171913&set=pb.100069092624537.-2207520000

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-23 „Tai aklavietė. Karas užsitęs dar labai ilgai“  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak Micaelio Budeno, kol kas ateityje pokyčių nesimato. Švedijos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas sako, kad padėtis yra sunki.

M. Budenas taip pat mano, kad V. Putinas nori užgrobti Baltijos jūrą. Visų pirma, jis abi akis nukreipė į Gotlando salą, rašo RND.

„Karo pabaigos nematyti, nei Rusija, nei Ukraina neturi pakankamai įtakos, kad jį laimėtų karine jėga. Manau, jog kova tęsis labai ilgai. Į tai jau atsižvelgėme savo strateginiuose saugumo ir karinės pagalbos Ukrainai planuose“, – pasakė jis.

M. Budenas tvirtina, kad „kovos vis dar vyksta tose pačiose srityse ir toje pačioje fronto linijoje“. NATO atidžiai stebi situaciją.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! „Xiaomi“ maršrutizatoriai, lagaminai fotoaparatams, siaurapjūkliai, mini įrankis poliravimui, graviravimui, šlifavimui, gręžimui ir kt.
3399 4

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-31/2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Lenkijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Hcalory A04“ - 5-8kW daugiafunkcis dyzelinis oro šildytuvas

2) Vandeniui, smūgiams ir purvui atsparus lagaminas fotoaparatui

3) „Drillpro ML-DC303“ - akumuliatorinis siaurapjūklis

4) „Xiaomi Router AX3000T“ - WiFi 6 maršrutizatorius

5) Įkraunamas belaidis mini įrankis poliravimui, graviravimui, šlifavimui ir gręžimui

6) „Drillpro HD1627“ - 18V 350Nm smūginis veržliasukis, be baterijų

Išsamiau

Vyriausiasis vadas įsitikinęs, kad vyksta tik nedidelė pažanga, fronto linija pasislenka šen bei ten. Todėl „karas buvo aklavietėje keletą mėnesių ir kol kas jokių pokyčių nematyti“.

Šiais žodžiais M. Budenas pakomentavo Rusijos puolimą Charkivo srityje. Greičiausiai jis palaiko ir nuomonę, kad veiksmais pasienio zonose okupantai siekia atitraukti Ukrainos pajėgas iš Rytų.

M. Budenas pabrėžė: rusai turi daugiau karinio potencialo. Ir visa tai jie gali panaudoti prieš ukrainiečius. Taigi V. Putinas gali kovoti labai ilgai. Be to, jis ruošia Rusiją užsitęsusiam karui.

 

„V. Putinas pertvarkė Rusijos ekonomiką karui taip, kaip mes negalime. Dabar rusai gamina didžiulį kiekį ginklų, daug daugiau nei mes pajėgūs tiekti Ukrainai“, – reziumavo kariškis.

Tačiau tai nereiškia, kad partneriai apleis Ukrainą. Švedija, teikdama karinę pagalbą Ukrainai, atsižvelgia į esamą situaciją. Tačiau apskritai Vakarai padeda lėtai.

„Turime kiek įmanoma remti Ukrainą, kad ji nepralaimėtų karo, nes jei Ukraina pralaimės karą, tai reikš mūsų dabartinės saugumo architektūros pabaigą Europoje“, – padarė išvadą Švedijos kariuomenės vadas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(0)
(10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)