Europos šalis daro skubų pranešimą. „Jūsų laisvė tik iliuzija“  (1)

JK sieks, kad daugiau šalių prisijungtų prie bloko.


Grantas Shappsas
Grantas Shappsas
© Communities and Local Government Office, OGL v1.0OGL v1.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Grant_Shapps_Official.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Karalystės gynybos sekretorius Grantas Shappsas sakė, kad neutralios šalys, kurios nėra NATO narės, bet turi naudos iš jos gynybos skėčio, turėtų prisijungti prie karinio Aljanso. Tai jis teigė kalbėdamas Londone, praneša „Politico“.

G. Shappsas tiesiogiai nenurodė tokių Europos šalių kaip Airija, Malta, Austrija ir Šveicarija, kurios nėra NATO narės ir išlaiko neutralią poziciją. Tačiau jis leido suprasti, jog JK sieks, kad daugiau šalių prisijungtų prie bloko.

[Vokietija+Rekordinė kaina] Tik 80€ fantastiškas 2in1 suvirinimo aparatas! Tinka ir profesionalams. Paskutiniai vienetai
4223 9

Mažiausia kaina istorijoje!

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Ypatingai kokybiškas ir funkcionalus įrankis

Išsamiau

„Pasakysiu, kad visi, kurie naudojasi Aljanso apsauga, stotų į NATO. Kai kurios Europos šalys iš tikrųjų naudojasi NATO apsauga, jos naudojasi privalumais, bet neprisijungia prie kolektyvinio žemyno saugumo“, – pabrėžė ministras, nurodydamas grėsmę, kurią kelia Rusijos Federacija.

„Tačiau kai vilkas yra prie užpakalinių Europos durų, neutralumui neturėtų likti vietos“, – pridūrė G. Shappsas.

„Politico“ pažymėjo, kad plataus masto Rusijos karas Ukrainoje kai kuriose neutraliose Europos šalyse sukėlė diskusijas, ar nevertėtų persvarstyti ilgametės politikos ir prisijungti prie NATO. Žinoma, kad Suomija ir Švedija vis dėlto įstojo į Aljansą.

 

G. Shappsas ragina esamas NATO nares padidinti gynybos išlaidas iki 2,5 procento BVP. JK žadėjo iki dešimtmečio pabaigos pasiekti 2,5 proc., o G. Shappsas pasiruošęs spausti šiuo klausimu šalis per NATO jubiliejinį Aljanso 75-mečiui skirtą viršūnių susitikimą, kuris liepos mėnesį vyks Vašingtone“, – priminė žurnalistai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(232)
(4)
(228)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)