„Paleido branduolinę raketą.“ Šokiruojanti žinia. Kas vyksta  ()

Tai parodė Prancūzijos branduolinio atgrasymo potencialo patikimumą, pažymėjo S. Lecornu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-23 „Paleido branduolinę raketą.“ Šokiruojanti žinia. Kas vyksta  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzija sėkmingai išbandė atnaujintą viršgarsinę ASMPA raketą, galinčią nešti branduolinę kovinę galvutę, pranešė šalies gynybos ministras Sebastienas Lecornu.

„Oro pajėgų strateginis naikintuvas „Rafale“ ką tik sėkmingai įvykdė pirmąjį bandomąjį atnaujintos viršgarsinės branduolinės raketos ASMPA paleidimą be naudingo krovinio“, – socialinėje žiniasklaidoje X rašė jis.

Krašto apsaugos ministerijos vadovas pridūrė, kad bandymai buvo atlikti kaip „Durandal“ karinių pratybų, vykstančių gegužės 13 – birželio 14 dienomis, dalis. Bandomasis paleidimas parodė Prancūzijos branduolinio atgrasymo potencialo patikimumą, pažymėjo S. Lecornu.

[Mažiausia kaina istorijoje!] Iš Vokietijos tik 101€! Puikios mobilios energijos stotelės tarnaus bent 10 metų („DLNRG PD320“)
4492 3

Mažiausia kaina istorijoje!

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Prancūzijos branduolinės raketos bandymai vyko Rusijos Federacijos pietinėje karinėje apygardoje prasidėjusių nestrateginių branduolinių ginklų rengimo ir naudojimo pratybų fone. Pasak Rusijos gynybos ministerijos, šiais manevrais siekiama „palaikyti nestrateginio branduolinio ginklo kovinio panaudojimo padalinių personalo ir įrangos pasirengimą reaguoti ir besąlygiškai užtikrinti Rusijos valstybės teritorinį vientisumą ir suverenitetą. reaguojant į provokuojančius atskirų Vakarų pareigūnų pareiškimus ir grasinimus“.

Prieš Rusijos branduolinių pratybų pradžią iš Kremliaus pasigirdo daugybė grasinančių pareiškimų apie galimą branduolinio ginklo panaudojimą. Prezidentas Vladimiras Putinas, prasidėjus plataus masto invazijai į Ukrainą, paskelbė apie Rusijos branduolinių pajėgų perkėlimą į „specialųjį kovinės pareigos režimą“. Po šešių mėnesių valstybės vadovas ėmė grasinti panaudoti „visas turimas priemones“ okupuotoms Ukrainos teritorijoms apsaugoti, o 2023 metų pradžioje paskelbė stabdantis Rusijos dalyvavimą strateginėje puolamojo ginklo sutartyje su JAV. Kiek vėliau V. Putinas paskelbė apie taktinių branduolinių ginklų dislokavimą Baltarusijos teritorijoje.

 

V. Putinas 2024 m. vasario mėn. kreipdamasis į Federalinę asamblėją taip pat grasino branduoliniais ginklais. Tuomet, komentuodamas Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono žodžius apie galimą Vakarų karių išsiuntimą į Ukrainą, Rusijos valstybės vadovas sakė, kad tokia įvykių raida „gresia konfliktu su branduolinio ginklo panaudojimu, taigi ir civilizacijos sunaikinimu.

 

Paskutinį kartą V. Putinas Vakarams grasino branduoliniu smūgiu per Pergalės dienos paradą. Tiesiogiai Raudonojoje aikštėje prezidentas pareiškė, kad Vakarų elitas kursto pasaulinius konfliktus, tačiau Rusija „neleis sau kelti grėsmės“, nes jos „strateginės pajėgos yra nuolat pasirengusios“.

Nepaisant branduolinės įtampos eskalavimo dėl nuolatinių provokuojančių Maskvos veiksmų ir pareiškimų, NATO kol kas nemato „išvengiamos grėsmės“ dėl V. Putino branduolinių ginklų panaudojimo. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(0)
(11)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()