„Žinojo iš anksto.“ Jį saugojo spec. pajėgų kariai. Sučiupo kaip filme  ()

Po Ivanovo arešto Šoigu ilgai neužsibuvo savo pareigose.



© Министерство обороны Российской Федерации (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Shoigu_on_general_repetition_(2014-05-07)_03.jpg

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-24 „Žinojo iš anksto.“ Jį saugojo spec. pajėgų kariai. Sučiupo kaip filme  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs Rusijos gynybos viceministras Timūras Ivanovas iš anksto žinojo apie būsimą suėmimą ir ruošėsi priešintis, „The Insider“ sakė su situacija susipažinęs šaltinis FSB.

Šaltinio teigimu, Sergejus Šoigu paskyrė savo viceministrui apsaugą iš Specialiųjų operacijų pajėgų, kad neleistų FSB įvykdyti netikėto sulaikymo.

Keletą mėnesių FSB karinės kontržvalgybos skyrius negalėjo priartėti prie Ivanovo, tad žvalgyba turėjo griebtis gudrybės.

[Mažiausia kaina istorijoje!] Iš Vokietijos tik 101€! Puikios mobilios energijos stotelės tarnaus bent 10 metų („DLNRG PD320“)
4342 3

Mažiausia kaina istorijoje!

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Balandžio 23 dieną Ivanovas atvyko eilinei apžiūrai į 3-iąją centrinę klinikinę ligoninę, o jo apsauga, kaip įprasta, liko laukti viceministro pirmame aukšte. Kai Ivanovas vienas nuėjo į gydytojo kabinetą, FSB pareigūnai jo jau laukė. Sulaikę viceministrą, išvedė pro galines duris, kad apsauga apie tai nesužinotų. „The Insider“ patvirtino antras tyrimui artimas šaltinis, kad sulaikymas įvyko būtent tokiu būdu, buvo sučiuptas kaip filme.

Ivanovas įtariamas gavęs mažiausiai 1 mln. rublių kyšį, jam gresia iki 15 metų kalėjimo.

 

Po Ivanovo arešto Šoigu ilgai neužsibuvo savo pareigose. Būdamas gynybos ministru, jis surengė karinį paradą gegužės 9 dieną Raudonojoje aikštėje, tačiau gegužės 12-osios vakarą Putinas jį atšaukė iš pareigų ir gynybos ministru paskyrė buvusį pirmąjį ministro pirmininko pavaduotoją Andrejų Belousovą.

Pats Šoigu gavo Saugumo Tarybos sekretoriaus postą, pakeisdamas Nikolajų Patruševą (kuris savo ruožtu tapo Putino patarėju laivų statybos klausimais).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(145)
(8)
(137)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: