„Zelenskis stovės šalia Rusijos atstovo.“ Prasideda kova dėl 300 000 000 000 dolerių  ()

Pasak žurnalistų, Ukrainos prezidentas dalyvaus sąjungininkų išsilaipinimo Normandijoje metinėse, kuriose dalyvaus pasaulio lyderiai, tarp jų ir JAV prezidentas Joe Bidenas. Be to, ceremonijoje dalyvaus Rusijos atstovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Birželio 6 dieną Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis planuoja dalyvauti renginiuose Prancūzijoje, skirtuose sąjungininkų karių išsilaipinimo Normandijoje 80-osioms metinėms (vadinamoji D Diena). Prezidentas taip pat dalyvaus G7 šalių susitikime Italijoje. Apie tai rašo „Politico“.

Valstybės vadovas ketina pasinaudoti šia kelione, kad paragintų suteikti daugiau Vakarų karinės paramos ir prašytų NATO numušti Rusijos raketas, kaip tai padarė JAV ir JK, kai Iranas užpuolė Izraelį.

„Ukrainai žūtbūt reikia nuolatinės pasaulio bendruomenės paramos ir dėmesio, o ši kelionė Zelenskiui suteiktų laiko pasikalbėti su pasaulio lyderiais, įskaitant prezidentą Joe Bideną“, – sakoma straipsnyje.

[Mažiausia kaina istorijoje!] Iš Vokietijos tik 101€! Puikios mobilios energijos stotelės tarnaus bent 10 metų („DLNRG PD320“)
4494 3

Mažiausia kaina istorijoje!

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Be to, leidinio šaltinių teigimu, Zelenskis taip pat reikalaus, kad JAV ir Europos šalys konfiskuotų Rusijos turtą, kuriuo būtų finansuojama gynyba ir tolesnis Ukrainos atstatymas.

„Politico“ pažymi, kad Ukrainos prezidento buvimas Prancūzijoje turės didžiulį simbolinį atgarsį. Pasaulio lyderiai rinksis Normandijos pakrantėje, kur prieš 80 metų beveik 133 000 JAV, JK ir sąjungininkų šalių karių išsilaipino Europos žemyne, siekiant nugalėti nacistinę Vokietiją.

Kaip pastebi žurnalistai, JAV karių kapinėse Normandijoje Zelenskis bus šalia Bideno, Vakarų lyderių ir Rusijos atstovo.

 

Po Normandijos Zelenskis planuoja vykti į G7 viršūnių susitikimą Italijoje. G7 šalių atstovai kelis mėnesius diskutavo apie galimybę panaudoti šimtus milijardų konfiskuoto Rusijos turto Ukrainos gynybiniams pajėgumams ir ekonomikai stiprinti. Vašingtonas ir Londonas tvirtai palaikė šią idėją, o kai kurios Europos narės, ypač Vokietija, konfiskavimą vertina skeptiškiau.

Tikėtina, kad Ukrainos prezidentas pasinaudos galimybe susitikti su valstybių ir vyriausybių vadovais, siekdamas įtikinti abejojančius.

„Jei pasaulis turi 300 milijardų dolerių – kodėl jų nepanaudojus?“, – „Politico“ primena Zelenskio žodžius, kuriuos jis pasakė sausį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(79)
(17)
(62)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()