Skandalinga net Rusijoje. Branduolinėje kolonoje pastebėta neįprasta mašina (Video)  ()

Tai prieštaringai vertinamas „KamAZ-43269 Vystrel“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos taktinių branduolinių ginklų pratybų metu pastebėtas retas ir prieštaringai vertinamas šarvuotas automobilis „KamAZ-43269 Vystrel“ (dar žinomas kaip BPM-97), lydintis taktinių raketų sistemos „Iskander“ padalinį, tariamai gabenantį branduolinius ginklus.

Situaciją pakomentavo „Defense Express“ ekspertai.

„Vystrel“ yra gana retas Rusijos Federacijoje. Šis šarvuotas automobilis gaminamas nuo 1997 metų, sveria apie 11 tonų ir yra vienas pirmųjų tokio tipo rusiškų šarvuočių.

[Pasaulinė premjera!] Iš EU su kuponais naujausi „Xiaomi“ ekosistemos vaizdo projektoriai. Stebėtina, ką jie sugeba (Video)
2039 4

Pasaulinės premjeros pasiūlymai

Specialūs kuponai

Galioja tik iki 2024-05-30!

Iš EU - saugus ir greitas pristatymas

2 metų garantijos

1) „Wanbo DaVinci 1 Pro“ - LCD projektorius, 1080P, 600 ANSI, Android 11, Netflix ir Widevine DRM L1 sertifikatai

2) „Wanbo Mozart 1 Pro“ - LCD projektorius, 1080P, 900 ANSI, Android 11, Netflix ir Widevine DRM L1 sertifikatai

3) „Wanbo TT“ - puikios kainos 1080P vaizdo projektorius

4) „SkyEcho FreeONE Pro“ - portabilus vaizdo projektorius

Išsamiau

 

Tačiau yra niuansas – vaizdo įraše matoma „Vystrel“ versija su MB2-03 koviniu moduliu: mašina turėtų būti ginkluota 30 mm 2A72 automatiniu pabūklu, kulkosvaidžiu ir automatiniu granatsvaidžiu. Bet vaizdo įraše matomas automobilis, važiuojantis su nuimtu automatiniu pabūklu.

„Tokio sprendimo priežastys, ypač tariamų pratybų su branduoliniais ginklais kontekste, gali būti gana įdomios“, – teigia ekspertai.

10-ajme dešimtmetyje šis šarvuotas automobilis buvo pasiūlytas privatiems klientams kaip grynųjų pinigų inkasatorių transporto priemonė.

 

„Defense Express“ teigimu, po 2000-ųjų rusai taip pat bandė mašiną „prastumti“ Kazachstanui ir Azerbaidžanui – tai baigėsi skandalu dėl sistemingų mašinų gedimų.

2013 m. pranešta, kad „Vystrel“ mašinomis aprūpintos Strateginių raketų pajėgos.

Nuo to laiko apie „Vystrel“ beveik nieko negirdėti, išskyrus 2014-uosius, kai šios konkrečios transporto priemonės pasirodė jau užgrobtame Luhanske, o 2022 metų spalį viena iš šių mašinų tapo Ukrainos trofėjumi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(1)
(5)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()