Kodas 9.2 prasideda sutemus. „Dabar mes jau Rusijoje.“ Neįtikėtina, ką daro slaptieji Ukrainos būriai  ()

„Ar turite pasą?“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė turi slaptų dalinių, kurie specializuojasi užminuoti Rusijos užnugario rajonus naudodami dronus. Visų pirma jie minuoja kelius Rusijos pasienio pusėje. Tai stebėjo kanalo CNN korespondentas.

Žurnalistas praleido naktį su slaptu 92-osios oro desantininkų šturmo brigados padaliniu „Kodas 9.2“, kuris šiuo metu veikia Charkivo srityje. Į kovinę poziciją dalinys atvyksta temstant: kai rusų žvalgybiniai dronai mato prasčiau, bet kai dar ne per daug tamsu ir kovotojai gali paruošti savo įrangą darbui. Tikrieji kovos veiksmai prasideda, kai visiškai sutemsta.

[Mažiausia kaina istorijoje!] Iš Vokietijos tik 101€! Puikios mobilios energijos stotelės tarnaus bent 10 metų („DLNRG PD320“)
4493 3

Mažiausia kaina istorijoje!

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Dalinys yra apginkluotas dviem didžiuliais kvadrokopteriais „Vampire“, kurie gali numesti minas ir granatas ant už kelių kilometrų esančių rusų pozicijų. Pasukę maždaug už 4 kilometrų nuo Rusijos sienos, ukrainiečiai paleidžia droną su minomis link horizonte šviečiančio Belgorodo.

Prie drono pritvirtinta naktinio matymo kamera rodo apačioje praslenkančius laukus, o už jų – pasienio linija. „Dabar mes jau Rusijoje. Pasą pasiėmėt?“ – šaiposi operatorius Artiomas.

 

Nukeliavęs gilyn į Rusijos teritoriją, dronas patenka į zoną, kurioje rusai trikdo GPS navigaciją. Tam tikru momentu ryšys su dronu nutrūksta, tačiau kiek vėliau dronas praskrenda trukdžių zoną ir ryšys atkuriamas. Po kelių minučių dronas ant kelio numeta minas. Kitą dieną paaiškėja, kad toje vietovėje susprogdinta viena šarvuota ir viena nešarvuota transporto priemonė.

Bandymas susigrąžinti droną ukrainiečiams sukelia dvi problemas. Pirma, dėl Rusijos trikdžių dronas nesėkmingai nusileidžia lauke ir apvirsta. Antra, rusų žvalgybinis dronas „Orlan“ pradeda skristi paskui ukrainiečių „Vampyrą“ ir pradeda ieškoti operatorių buvimo vietos.

 

Kol rusai chaotiškai apšaudo pirmojo „Vampyro“ katastrofos vietą, ukrainiečiai likusią nakties dalį praleidžia dirbdami su antruoju „Vampyru“. Kovotojai sako, kad būtent jų daliniui priklauso rekordas: 24 „Vampyro“ skrydžiai per vieną naktį. Iki šiol dalinys „Kodas 9.2“ dalinys veikė Bachmuto kryptimi, dabar jis perdislokuotas į Charkivo sritį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(239)
(0)
(239)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()