„Bet kuriuo momentu.“ Artėja nauja puolimo banga  ()

Netolimoje ateityje kils naujos puolimo bangos. Kas vyksta Charkivo srityje?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Situacija Charkivo srityje išlieka opi, okupantai ketina užimti Vovčanską, tikėdamiesi susilpninti gynybos pajėgas ir nukreipti Ukrainos rezervų dėmesį. Netolimoje ateityje, nepaisant kovų Charkivo srityje, gali prasidėti naujos atakų bangos, įskaitant ir Sumų srityje.

Apie tai kalbėjo 92-osios brigados „Achilo“ bataliono vadas Jurijus Fedorenko.

Jis pažymėjo, kad sprendimas perkelti rezervus į Charkivo sritį buvo priimtas laiku, todėl buvo galima užimti atitinkamas pozicijas dar prieš rusams pereinant sieną:

„Laiku buvo priimtas sprendimas perkelti rezervus į Charkivo sritį. Todėl mes užėmėme pozicijas dar prieš priešui kertant sieną ir nuo pat kirtimo momento pradėjome aptikti ir naikinti priešą“, – sakė Fedorenko.

Fedorenko prisimena, kaip tuo metu buvo užpulti taikiniai Belgorodo ir kitose priešo koncentracijos zonose, o tai padėjo sugriauti priešo planus.

„Buvo pataikyta į taikinus ir Belgorode, ir koncentracijos zonose. Todėl priešas, kirtęs sieną, negalėjo pasiekti pastebimų rezultatų“, – pabrėžia jis ir priduria, kad Rusijos Federacija ir toliau stengsis nukreipti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervų dėmesį.

„Suprantame, kad priešas tęs puolimo operacijas, siekdamas nukreipti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervų dėmesį“, – sakė Fedorenko.

Kalbėdamas apie situaciją Vovčanske, Fedorenko komentuoja, kad gyvenamųjų namų teritorijos rusams tebėra svarbios:

„Dėl gyvosios jėgos pranašumo jie ten įgyja taktinį pranašumą“, – sakė Fedorenko.

 

Jo teigimu, artimiausiu metu tikėtinos naujos atakų bangos, taip pat ir Sumų srityje:

„Netolimoje ateityje bus ir kitų puolimo bangų. Priešas ketina kirsti sienos liniją ir įsitraukti į mūšius. Kryptis Sumų srityje gali suaktyvėti bet kuriuo momentu“, – sakė Fedorenko.

Fedorenko priduria, kad priešas aktyviai naudoja šarvuočius nuo puolimo Charkivo srityje pradžios, tačiau dabar taiko kitokią taktiką:

„Priešas perėjo prie mažų grupių taktikos transporto: „Buchankos“ (UAZ-452), bagiai, sunkvežimiai ir kt., aprūpinti elektroninėmis karo sistemomis ir skydine apsauga“, – sakė Fedorenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(4)
(-2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: