„Atidėtas neribotam laikui.“ 750 000 000 išleisti veltui. „Šie ginklai net neišbandyti“  ()

Jie išleido šimtus milijonų ginklams, kurie net nebuvo išbandyti.



© Ancheta Wis (Public Domain) | https://en.wikipedia.org/wiki/File:LRHWfirstThunderBoltStrike.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV gynybos departamentas paskelbė apie 756 milijonų JAV dolerių vertės sutarties su „Lockheed Martin“ sudarymą, praneša „Defense Express“. Pirmieji pinigai už hipergarsinę raketą „Dark Eagle“ jau pervesti įmonei, tačiau yra vienas „bet“. Tai ginklas, kuris niekada nebuvo sėkmingai išbandytas.

„Lockheed Martin“ iš JAV valdžios jau gavo pirmuosius 275,3 mln. USD ir iki 2028 metų vasario pabaigos tęs darbus prie šiuolaikinio ilgojo nuotolio hipergarsinio ginklo (angl. Long-Range Hypersonic Weapon, LRHW), pavadinto „Dark Eagle“. Kartu su LRHW amerikiečiai gaus inžinerinę ir logistinę paramą.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! „Xiaomi“ maršrutizatoriai, lagaminai fotoaparatams, siaurapjūkliai, mini įrankis poliravimui, graviravimui, šlifavimui, gręžimui ir kt.
3456 4

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-31/2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Lenkijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Hcalory A04“ - 5-8kW daugiafunkcis dyzelinis oro šildytuvas

2) Vandeniui, smūgiams ir purvui atsparus lagaminas fotoaparatui

3) „Drillpro ML-DC303“ - akumuliatorinis siaurapjūklis

4) „Xiaomi Router AX3000T“ - WiFi 6 maršrutizatorius

5) Įkraunamas belaidis mini įrankis poliravimui, graviravimui, šlifavimui ir gręžimui

6) „Drillpro HD1627“ - 18V 350Nm smūginis veržliasukis, be baterijų

Išsamiau

Tačiau „Defense Express“ atkreipia dėmesį į vieną šio pirkimo „paradoksą“. JAV kariuomenė užsakė ilgojo nuotolio hipergarsinį ginklą „Dark Eagle“, kuris niekada nebuvo sėkmingai išbandytas. LHRW eksploatavimas buvo atidėtas neribotam laikui dėl to, kad įranga niekada neatitiko bandymų.

Paskutinis „Dark Eagle“ bandymas turėjo būti atliktas 2023 metų pabaigoje, tačiau bandymas buvo baigtas pasiruošimo paleidimui etape, todėl raketa nebuvo paleista. Tačiau pats paleidimo įrenginys pilnai veikė, todėl Pentagonas galėjo nuspręsti įsigyti LHRW kaip „rezervą“, gamybos metu patobulindamas pačią raketą, kad visas kompleksas galėtų veikti ateityje.

 

„Defense Express“ paaiškina, kad „Dark Eagle“, kurio neturi jokia kita šalis, išskyrus JAV, šiuo metu yra gana paslaptingas ginklas. Gamintojo pateiktais duomenimis, maksimalus raketos greitis yra 4,9 Macho, t. y. 6000 km/val., o jos nuotolis viršija 3000 km. Raketos svoris – 7,4 tonos, o skersmuo – mažesnis nei 0,9 m, nors tai nėra oficialiai patvirtinta. „Dark Eagle“ nešamos kovinės galvutės svoris taip pat nežinomas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(6)
(24)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()