„Jie susimokė! Tai jie pradėjo karą!“ Ką drebinančio skelbia buvusi Putino sąjungininkė  ()

Baltarusijos diktatorius Aleksandras Lukašenka sakė, kad prieš prasidedant ginkluotam konfliktui kalbėjosi su Azerbaidžano lyderiu Ilhamu Alijevu. Po derybų politikai priėjo prie išvados, kad Baku gali laimėti.


Kalnų Karabacho karas, 2020 m.
Kalnų Karabacho karas, 2020 m.
© Emreculha, CC BY-SA 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Nagorno-Karabakh_war_map_%282020%29_%28vi%29.svg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Armėnijos ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas netiesiogiai apkaltino Rusiją padėjus Azerbaidžanui pasiruošti Antrajam Kalnų Karabacho karui 2020 metais. Be to, Armėnijos lyderis pareiškė tiesioginius kaltinimus Baltarusijai. Apie tai rašo Karo studijų institutas (ISW).

Baltarusijos diktatorius Aleksandras Lukašenka pareiškė, kad jis ir Azerbaidžano prezidentas Ilhamas Alijevas kalbėjosi prieš prasidedant ginkluotam konfliktui ir padarė išvadą, kad Azerbaidžanas gali laimėti.

[Vokietija] Fantastiškos kainos mobilios energijos stotelės tik 162€! Būtinos namie ir keliaujant. Ribotas kiekis („DLNRG D500“)
2800 1

Labai gera kaina + PayPal akcija

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Pašinianas sureagvo į Lukašenkos pareiškimą Armėnijos Nacionalinėje Asamblėjoje. Armėnijos lyderis mano, kad „Baltarusijos lyderis viešai pasakė, tai, ką ketverius metus metaforiškai bandė pasakyti Armėnijai“.

Pašinianas pridūrė žinantis mažiausiai dvi Kolektyvinio saugumo sutarties organizacijos (KSSO) valstybes nares, kurios dalyvavo rengiantis 2020 metų karui ir teigė, kad Azerbaidžano tikslas kare buvo sunaikinti „nepriklausomą Armėnijos valstybę“.

 

Armėnija šiuo metu bando atsiriboti nuo politinių santykių su Rusijos Federacija saugumo srityje.

Gegužės 22 d. Pašinianas susitiko su Irano aukščiausiuoju lyderiu Ali Chamenei ir laikinai einančiu prezidento pareigas Mohammadu Mohbaru. Šis susitikimas rodo, kad Iranas gali ketinti palaikyti teigiamus santykius su Armėnija, prastėjant Armėnijos ir Rusijos Federacijos santykiams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(0)
(10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()