„Smogti keliomis kryptimis.“ Dešimtys tūkstančių. Tuoj prasidės gigantiškas puolimas  ()

Tikimasi didžiulio puolimo įvairiomis kryptimis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis interviu laikraščiui „The New York Times“ papasakojo, kiek raketų S-300 sistemoms yra sukaupusi Rusijos Federacija.

Rusai nenustojo kaupti raketų savo arsenale, kad galėtų jomis šaudyti taikydami naują taktiką – ji taikoma jau kelis mėnesius. Kariuomenė kaupia amuniciją, kad galėtų vienu metu smogti keliomis raketomis keliomis kryptimis, praneša „Wirtualna Polska“.

Kaip ne taip seniai pranešė Ukrainos žvalgyba, Rusijos atsargos iš tikrųjų nemažėja. Jau kelis mėnesius Rusijos ginklų pramonė gali užtikrinti nenutrūkstamą vis naujų raketų gamybą, o tai reiškia, kad gamyklų pajėgumai nemažėja. „Wirtualna Polska“ primena, kad dar gegužės pradžioje buvo apskaičiuota, jog Rusijos arsenale yra apie 1000 konkrečių raketų, įskaitant kelis šimtus 3M55 „Oniks“, 3M14 „Kalibr“ ir dešimtis Ch-69 bei 3M22 „Circon“.

 

Dabar, priešingai, V. Zelenskis skaičiuoja, kiek raketų, skirtų S-300 sistemoms, yra Rusijos ginkluotėje. Ir šiuo atveju užfiksavo padidėjimą, nes dabar rusai turi sukaupę 10 000 raketų S-300. „Tai vėlgi jų pranašumas“, – sakė Zelenskis. Portalo „Visit Ukraine“ skelbiamais duomenimis, dar 2023 m. gegužės mėn. rusai turėjo apie 8 000 šio tipo amunicijos atsargų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(7)
(-6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()