Tai sąmoninga eskalacija. „Reikia ruoštis“  ()

Lietuvos pašonėje vyks svarbus susitikimas.


Minskas
Minskas
© Danik9000 (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Минск_немига.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

V. Putinas atvyks į Baltarusiją su dviejų dienų oficialiu vizitu. Pažymėtina, kad jis sutampa su branduolinėmis pratybomis, kurias bendrai organizuoja Rusija ir Baltarusija

Ko tikėtis iš šio vizito? Charter97.org paprašė politikos eksperto, Ukrainos karo ir teisės studijų centro vadovo Oleksandro Musijenko komentaro.

„Pirma, tai yra siekis kontroliuoti padėtį Baltarusijoje. Putinui reikia kontroliuoti ir reikalus, ir patį Lukašenką. Antra, tai yra sąmoningas Rusijos eskalacijos elementas“, – teigia ekspertas.

O. Musijenko atkreipia dėmesį į įvykių seką: pratybos, neseniai pasibaigusios Baltarusijos ir Lietuvos pasienyje; branduolinių ginklų komponentų kovinės parengties patikrinimas Baltarusijoje, o dabar tokias pratybas vykdo Rusija savo pietinėje apygardoje.

[Vokietija+Rekordinė kaina] Tik 80€ fantastiškas 2in1 suvirinimo aparatas! Tinka ir profesionalams. Paskutiniai vienetai
4204 9

Mažiausia kaina istorijoje!

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Ypatingai kokybiškas ir funkcionalus įrankis

Išsamiau

Ne veltui Rusijos vyriausybės interneto svetainėje buvo paskelbtas projektas dėl šalies jūrinių sienų su Lietuva ir Suomija Baltijos jūroje pakeitimo. Tai taip pat yra didžiulė eskalacija, susijusi su Baltijos valstybėmis ir Šiaurės Europa.

Šio V. Putino vizito ir šių įvykių rezultatas bus dar vienas pareiškimas, kad „Baltarusija ir Rusija yra vieningos kaip niekada anksčiau“. O taip pat, kad rengiami tam tikri veiksmai prieš Baltarusiją ir Rusiją, todėl reikia ruoštis jiems pasipriešinti.

 

Neatmetama galimybė, kad bus priimti sprendimai ir pranešta, jog Baltarusijoje dislokuojamos papildomos Rusijos branduolinio ginklo sistemos.

Taip pat derėtų pažymėti, kad akivaizdu, jog Lukašenka dabar yra nestabilios būsenos. Jis yra įvarytas į kampą, patiria didelį psichologinį Putino spaudimą. Jį spaudžia beviltiškumas, užbaigia O. Musijenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(28)
(-20)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()