Sensacija! Po 2 metų medžioklės. Pirmą kartą. Ką užgrobė Rusija (Foto)  ()

Rusai skelbia sensaciją: užgrobė Estijoje sukurtą ginklą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija paskelbė užgrobusi pirmąją Estijos gamybos robotizuotą platformą THeMIS, kuri naudojama Ukrainos pajėgose. Atitinkamas nuotraukas paskelbė „Du majorai“.

Nuotraukose matyti užrašas THeMIS, taip pat gamintojo pavadinimas – „Milrem Robotics“. Antroje nuotraukoje matyti, kad dronas stipriai apgadintas. 

Šios nuotraukos paskelbtos praėjus beveik dvejiems metams po to, kai Rusijos Federacijos strategijų ir technologijų analizės centras 2022 metų rugsėjį paskelbė piniginį atlygį už THeMIS užgrobimą.

 

„Milrem Robotics“ atstovas atsisakė komentuoti, pažymėdamas, kad kompanija apie tai žino.

Vašingtone įsikūrusio Europos politikos analizės centro mokslininkas Federico Borsari teigė, kad minėtose nuotraukose matoma mašina išties labai panaši į THeMIS. Jo nuomone, tai, kad rusai užgrobė tokią techniką, kelia tam tikrą riziką.

Kaip pažymi Federico Borsari, prieiga prie Vakarų technologijų gali suteikti Rusijos kūrėjams naujų idėjų ar koncepcijų dizaino srityje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(17)
(-13)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()