[ŽT] Taip, tai paskutinis „Kalibr“ nešėjas. Ką skelbia britų žvalgyba  ()

Sėkmingas rusų korvetės „Ciklon“ sunaikinimas Sevastopolyje rodo Ukrainos sėkmę vykdant koordinuotas atakas prieš Rusijos laivyną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Karalystės gynybos ministerija rašo, kad gegužės 19 dieną Ukrainos pajėgos įvykdė koordinuotą tolimą ataką prieš Sevastopolio okupantus. Ataka, įtraukusi dronus ir ATACMS, beveik neabejotinai nuskandino korvetę „Ciklon“.

Jungtinės Karalystės žvalgybos duomenimis, „Ciklon“ buvo vienas iš keturių Juodojoje jūroje buvusių „Karakurt“ klasės laivų , aprūpintų „Kalibr“ raketomis. Du iš jų bandymams buvo perkelti į Kaspijos jūrą, kad būtų saugūs nuo Ukrainos atakų. Ketvirtasis laivas buvo smarkiai apgadintas per Ukrainos smūgį 2023 m. lapkritį. Daug kitų „Kalibr“ nešėjų irgi jau pasitraukė iš Krymo. Tikėtina, kad „Ciklon“ buvo paskutinis „Kalibr“ ginkluotas laivas Kryme.

[Vokietija] Nerealus pasiūlymas! Tik 130€ už portabilų Android projektorių: iki 4K, WiFi6, BT5.2 ir kt. („SkyEcho FreeONE Pro“)
3333

Fantastiškai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Išsamiau

„Nors mažai tikėtina, kad ataka reikšmingai pakeis Rusijos karinio jūrų laivyno įtaką Ukrainos operacijoms, ji pabrėžia tebesitęsiančią grėsmę Rusijos pajėgoms, veikiančioms Kryme ir Juodosios jūros regione, ir Ukrainos nuolatinę sėkmę suduodant koordinuotus smūgius“, – rašo Jungtinės Karalystės ministerija.

(25)
(2)
(23)

Komentarai ()