Užtektų vieno skambučio. Asmuo, galintis sustabdyti karą Ukrainoje (Video)  ()

Jis gali duoti nurodymą vienu telefono skambučiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas patikino pasaulį, kad jei vėl grįš į Baltuosius rūmus, neva galės per dieną užbaigti karą paskambinęs V. Putinui ir V. Zelenskiui. Tačiau labai mažai tikėtina, kad tokie skambūs pareiškimai turi pagrindo.

Bet toks scenarijus nėra visiškai nerealus. Tačiau pagrindinė figūra jame – ne D. Trumpas, o Xi Jinpingas. Tokią nuomonę per „24 kanalą“ išsakė Ukrainos Liberalų demokratų lygos prezidentas Arturas Charitonovas.

Be Kinijos paramos Rusija mažai ką gali padaryti. Nors Pekinas oficialiai nepadeda Rusijai ginklais, jo įtaką Rusijos ekonomikai ir kariniam-pramoniniam kompleksui sunku neįvertinti.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! „Xiaomi“ maršrutizatoriai, lagaminai fotoaparatams, siaurapjūkliai, mini įrankis poliravimui, graviravimui, šlifavimui, gręžimui ir kt.
3569 4

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-31/2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Lenkijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Hcalory A04“ - 5-8kW daugiafunkcis dyzelinis oro šildytuvas

2) Vandeniui, smūgiams ir purvui atsparus lagaminas fotoaparatui

3) „Drillpro ML-DC303“ - akumuliatorinis siaurapjūklis

4) „Xiaomi Router AX3000T“ - WiFi 6 maršrutizatorius

5) Įkraunamas belaidis mini įrankis poliravimui, graviravimui, šlifavimui ir gręžimui

6) „Drillpro HD1627“ - 18V 350Nm smūginis veržliasukis, be baterijų

Išsamiau

„Atsižvelgiant į Rusijos ekonominę, finansinę, aplinkos ir kultūrinę priklausomybę nuo Kinijos, Xi Jinpingas gali sustabdyti karą vienu telefono skambučiu. Nes Rusija yra visiškai ir visada bus priklausoma nuo Kinijos. Įsivaizduokime, Kinija duoda tokį nurodymą, bet Kremlius tvirtina, kad invaziją tęs. Tai reikštų, kad Kinija gali nutraukti visų svarbių atsargų tiekimą ir sustabdyti Rusijos karinį-pramoninį kompleksą“, – pažymėjo Arturas Charitonovas.

Po to būtų tik laiko klausimas, kiek Rusija galėtų išsilaikyti, „suvalgydama“ turimus išteklius.

 

„Rusija nenori likti be nieko, todėl vieno skambučio dėka toks sprendimas įmanomas. Tai didelė problema“, – pažymėjo A. Charitonovas.

Visų pirma, JAV valstybės sekretoriaus pavaduotojas Kurtas Campbellas pareiškė, jog Amerika imsis tolesnių veiksmų, kad sustabdytų Rusijos rėmėją ir karo naudos gavėją.

Kodėl Kinijai naudinga remti Rusiją?

Kinija daro viską savo labui ir Rusijos palaikymas kare prieš Ukrainą nėra išimtis.

„Pirma, KLR suinteresuota susilpninti pačias demokratijas. Kinija rėmė ir skatino visapusišką Rusijos invaziją, nes tikėjosi išstumti JAV iš Indo-Ramiojo vandenyno regiono. J. Stalinas taip ir elgėsi – kurstė Korėjos karą ir padarė viską, kad Amerika negalėtų eiti toliau į Rytų Europą“, – pažymėjo A. Charitonovas.

 

Dabar JAV padėtis Indo-Ramiojo vandenyno regione išaugo iki neregėto masto ir sukūrė naują saugumo sistemą bei ekonomiškai suvaržė KLR. Todėl šis planas nepasiteisino.

„Kitas klausimas, kad Kinija vysto Rusiją, Iraną ir kitas autokratijas, nes šiandieninės Kinijos tikslas yra ne ekonominis praturtėjimas, ne jos gyventojų gerovė, o pasirengimas plataus masto plėtrai“, – pabrėžė A. Charitonovas.

Maskva gali būti panaudota invazijai į Taivaną, kaip nurodė JAV nacionalinė žvalgyba, taip pat mūšyje su Japonija ir Pietų Korėja. Be to, Kinija apskritai domisi Rusijos išteklių baze.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(2)
(7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()