Putinas pasiruošęs nutraukti karo veiksmus. Yra reikalavimas Vakarams  ()

Putinas visai norėtų bent trumpam sustabdyti karą. Bet tai sako užuolankomis ir su sąlygomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Reuters“ rašo, kad Putinas yra uinteresuotas sustabdyti karą, tačiau reikalauja, kad Vakarai ir Ukraina susitartų, kad okupuotos teritorijos liktų Rusijos valdžioje. Šaltiniai teigia, kad diktatorius yra pasirengęs tęsti karą, jei Kyjivas ir Vakarai nereaguos į jo reikalavimus.

Trys šaltiniai, susipažinę su diskusijomis apie Putiną, sakė, kad Rusijos diktatorius nedidelei savo bendražygių grupei išreiškė nusivylimą dėl, jo nuomone, Vakarų bandymų sužlugdyti derybas, taip pat dėl ​​Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio sprendimo nutraukti derybas.

„Putinas gali kariauti, kiek nori, bet Putinas taip pat yra pasirengęs paliauboms, kad karas būtų įšaldytas“, – sakė vienas iš keturių apie derybas užsiminusių „Reuters“ pašnekovų. „Reuters“ iš viso kalbėjosi su penkiais žmonėmis, kurie dirba arba yra dirbę su Putinu, bet penktasis šaltinis nekomentuoja karo įšaldymo prie dabartinių ribų.

[Vokietija+Rekordinė kaina] Tik 80€ fantastiškas 2in1 suvirinimo aparatas! Tinka ir profesionalams. Paskutiniai vienetai
4383 9

Mažiausia kaina istorijoje!

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Ypatingai kokybiškas ir funkcionalus įrankis

Išsamiau

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas, atsakydamas į prašymą pakomentuoti, sakė, kad Putinas ne kartą leido suprasti, kad Rusija yra atvira dialogui. Jis taip pat pareiškė, kad Rusija nenori „amžino karo“. Rusija nenori karo, bet jokiu būdu neatsisakys užgrobtų teritorijų, todėl derybos vyktų tik viena linkme.

Ekonomisto Andrejaus Belousovo paskyrimas gynybos ministru kai kurių Vakarų analitikų buvo įvertintas kaip Rusijos ekonomikos perkėlimas į nuolatinį karą, bet šaltiniai teigia, kad Putinas nori panaudoti „dabartinį impulsą“ karui sustabdyti. Pasak dviejų šaltinių, diktatorius mano, kad sėkmės kare jau pakanka, kad „parduotų pergalę“ Rusijos žmonėms. „Putinas sakys, kad „mes laimėjome“, kad „NATO mus užpuolė“, bet mes „išlaikėme suverenitetą“ ir dabar „turime sausumos koridorių į Krymą“, – pažymi vienas iš pašnekovų.

 

Trys kiti šaltiniai teigė, kad Putinas supranta, kad bet kokiems naujiems pasiekimams fronte prireiks dar vienos mobilizacijos. Diktatorius vis dar bijo rusų nepasitenkinimo. Bet jei reikės, Putinas to imsis.

(3)
(21)
(-18)

Komentarai ()

Susijusios žymos: