Ukrainą krečia skandalas. „Jų net 56.“ Vadai kaltinami išdavyste  ()

Ukrainos brigadai pareikšti įtarimai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos valstybinis tyrimų biuras iškėlė baudžiamąją bylą 125-osios atskirosios teritorinės gynybos brigados vadams. Tyrimas susijęs su pozicijų perdavimu per Rusijos puolimą Charkivo srities šiaurėje.

Apie tai praneša „RBC-Ukraina“ su nuoroda į Vieningą teismų sprendimų registrą.

Tyrimo duomenimis, gegužės 10 d. Rusijos kariuomenei pradėjus puolimą, netoli Strelečios, Krasnės, Borisovkos, Pylnos, Gatiščės ir kitų Charkivo srities gyvenviečių 125-osios brigados daliniai paliko savo kovines pozicijas.

Teismo sprendime teigiama, kad 125-osios brigados vadovybė ir jai pavaldūs daliniai (415 atskiras šaulių batalionas, 23 mechanizuotoji brigada ir 172 atskiras šaulių batalionas) netinkamai organizavo pozicijų prie sienos su Rusija gynybą. Jie įtariami atidavę savo pozicijas.

 

Tyrime dėl gynybos sutrikdyme figuruoja net 56 kariai – būrių vadai, radijo ryšio operatoriai, sanitarijos instruktoriai, granatsvaidininkai, šauliai, snaiperiai ir kt., praneša „Charter97“.

Atliekant tyrimą paskirta ekspertizė. Poltavos greitojo reagavimo direkcija konfiskuoja daug slaptų karinių dokumentų, įskaitant kovinius įsakymus, operatyvines direktyvas ir įtvirtinimų planą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(82)
(16)
(66)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: