Lietuva gaus dar neregėtą apsaugą. „Tai visiškai naujas dalykas“  ()

Regiono šalys susitarė kurti vadinamąją „dronų sieną“, kad bepiločiais orlaiviais apsaugotų išorines valstybių sienas, pranešė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė po penktadienį Latvijoje įvykusio susitikimo su Baltijos šalių, Lenkijos, Suomijos ir Norvegijos kolegomis.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© QuinceCreative (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/drone-aerial-sky-inspire-dji-3575002/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tai visiškai naujas dalykas – dronų siena nuo Norvegijos iki Lenkijos, kurios tikslas būtų dronų ir kitų technologijų pagalba saugoti mūsų sieną. Ne tik fizine infrastruktūra, stebėjimo sistemomis, bet ir naudojant dronus ir kitas technologijas, kurios leistų mums taip pat apsisaugoti nuo nedraugiškų šalių provokacijų, užkardyti ir kontrabandos dalykus“, – BNS sakė A. Bilotaitė.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Žaidimų pulteliai, išmanieji orų davikliai, 2in1 uodų gaudyklės, planšetės, jump starteriai (Video)
2819 2

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-31/2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „GameSir T4 Cyclone“ žaidimų pultelis

2) „SONOFF SNZB-02D“ - išmanieji orų davikliai, 2 vnt.

3) „AGSIVO“ - 2in1 uodų gaudyklė

4) „POPDEER PD-J02“ - 23800mAh, iki 3000A jump starteris

5) „POPDEER PD-J03“ - 16000mAh, iki 1500A jump starteris

6) „Alldocube IPlay 50 Pro“ planšetė - 8GB+128GB, tobulas kainos ir kokybės santykis

Išsamiau

Ši siena, kaip sakė A. Bilotaitė, leis valstybėms naudoti bepiločius orlaivius stebėjimui ir antidronines sistemas kontrabandos bei provokacijų prevencijai. Lietuva jau anksčiau numatė stiprinti sienos apsaugą dronų pagalba, dėl to Valstybės sienos apsaugos tarnyboje įkurtas bepiločių orlaivių padalinys.

 

Ministrė pranešė, kad regiono šalys vertins, kokius pasiruošimus reikia atlikti ir kada ši idėja galėtų būti įgyvendinta. Ji taip pat neatmetė galimybės, kad projektas bus finansuojamas Europos Sąjungos lėšomis. Be to, susitikime sutarta organizuoti bendras evakuacijos pratybas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(3)
(47)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()